Notícia

El Parlament tramitarà la llei contra l'homofòbia

Catalunya torna a liderar la defensa dels drets LGTB amb la tramitació de la Llei contra LGTBfòbia.

amena_31
amena_31

El ple de Parlament ha aprovat iniciar els tràmits en comissió de la llei dels drets de les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals i per l'eradicació de l'homofòbia, la lesfòbia i la transfòbia. Ho ha aprovat amb els vots favorables de tots els partits tret del PP, que s'ha quedat sol defensant la seva esmena a la totalitat del text. L'articulat de la proposició de llei, que s'havia estat gestant durant l'època del tripartit, té el consens d'entitats i col·lectius LGTB. PSC, ERC, ICV-EUiA i la CUP s'han mostrat favorables a conservar el text complet de la proposta mentre que CiU i C's, que hi han votat a favor, han advertit que hi presentaran algunes esmenes. El debat sencer en aquest vídeo.“És un èxit col•lectiu i ens hem de felicitar com a societat” declara la Plataforma LGTBcat, “Ha estat gràcies a la suma d’esforços i la unió de les diferents entitats que conformen la recentment constituïda Plataforma LGTBcat” que agrupa a més de 20 ONGs, “al compliment dels compromisos adquirits per la classe política i gràcies a la complicitat dels mitjans de comunicació i de la xarxa de suports rebuts des de la societat civil”. La tramitació de la llei culmina un procés iniciat durant la darrera campanya electoral on es va demanar als candidats/es a la presidència de la Generalitat de Catalunya el compromís polític per aprovar aquesta norma en el transcurs del primer any de legislatura.

 

Aquests són els punts destacats de la proposició de llei dels drets de les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals i per l'eradicació de l'homofòbia, la lesfòbia i la transfòbia:

 

- "L’objectiu de la llei de drets de les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals i per a l’eradicació de l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia és desenvolupar i garantir els drets de les persones lesbianes, gais, dones i homes bisexuals i transsexuals (LGBT) i evitar situacions de discriminació i violència cap a aquest col·lectiu, conegudes socialment també com a homofòbia, lesbofòbia i transfòbia".

 

- "Les Administracions Públiques i la Sindicatura de Greuges han de vetllar pel dret a la no discriminació amb independència de l’orientació sexual, l’opció afectiva sexual o la identitat de gènere de la persona o del grup familiar al qual aquesta pertanyi" (Article 5)

 

- "Es crea el servei d’atenció integral adreçat a les persones LGBT amb la finalitat de donar respostes adequades, àgils, properes i coordinades a les seves necessitats, en el cas que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir violència" (Article 7). "El Govern de la Generalitat ha de comptar amb un òrgan rector de les polítiques LGBT que ha de ser regulat per reglament i que ha de coordinar les polítiques del Govern de la Generalitat en aquesta matèria" (Article 9).

 

- "D’acord amb el principi de coeducació, s’ha d’incorporar en el sí dels currículums, dels recursos formatius i dels itineraris de formació de tot l’alumnat de Catalunya, tant del sistema educatiu obligatori com del no obligatori, el coneixement de les diversitats sexuals i afectives i de la identitat de gènere, promoure els recursos didàctics, mitjans audiovisuals bàsics, així com un fons documental sobre la diversitat afectiva sexual, la identitat de gènere i els diversos models de família" (Article 12)

 

- "Fomentar que els mitjans de comunicació incloguin en els seus continguts la temàtica LGBT, tot afavorint la visibilitat de referents positius i identificables que mostrin la diversitat d’opcions afectives i sexuals, de models diversos de família i d’identitats de gènere". (Article 15)

 

- "El sistema sanitari català ha d’incorporar la perspectiva de gènere, així com les necessitats específiques de les persones LGBT per tal de garantir el seu dret a rebre atenció sanitària i serveis de salut en condicions objectives d’igualtat" (Article 16)

 

- "L’Administració de la Generalitat ha d’impulsar polítiques estables que tinguin com a objecte la prevenció del suïcidi, l’autolesió, les mutilacions o qualsevol atemptat contra la salut, atenent criteris de l’OMS, així com l‘aïllament psicosocial o altres situacions de vulnerabilitat o risc en joves i adolescents lesbianes, gais, transsexuals, transgèneres i intersexuals" (Article 17)

 

-"Les families LGTB tindran els mateixos drets que la resta de families en tots els àmbits, ja sigui públic o privat" (Article 21)

- "S’han de determinar reglamentàriament les condicions a través de les quals les persones transsexuals poden modificar el nom que apareix en els diferents registres administratius" (Article 22)

 

- "S’ha d’establir un sistema que garanteixi a les persones LGBT que pateixin o es trobin en risc de patir qualsevol violència el dret a rebre de manera immediata una protecció integral, real i efectiva de les administracions públiques catalanes" (Article 24).

 

- " L’obtenció de dades estadístiques oficials per a l’elaboració de polítiques públiques antidiscriminatòries dins l’àmbit LGBT es duran a terme en el marc de la legislació catalana en matèria estadística" (Article 34).

 

Llegiu sencer el text oficial de la Llei contra la LGTBfòbia.


Opina

Configuració
 • Rarsonic 3.795 13 544 👍 1.854

  C's. Aquest partit d'esquerres.

 • Elbarrufetflordestiu 4.880 6 439

  És una bona notícia. Passa a passa anem fent camí. La nostra ítaca cada cop és més a prop.

 • segur.que.tomba 7.066 7 305 👍 14

  Han fet una llei que prohibeix ser homòfob?

   

  • front_sobirà 8.323 5 258 👍 482

   Exactament. Encara que la prohibició no és pel fet de ser-ho, que ja seria una falta, sinó pel fet de voler actuar motivat per aquesta fòbia social, en contra de qualsevol altre persona.

   PS: Per cert, sempre he pensat que eres un infiltrat de C's al racó. 

   • segur.que.tomba 7.066 7 305 👍 14

    Exactament. Encara que la prohibició no és pel fet de ser-ho, que ja seria una falta

     

    Vaja, no estava al corrent de l'abolició del dret fonamental de creença. De tota manera, ho tindreu una mica complicat per aportar proves no? Ho dic per que els dispositius d'inspecció mental encara no els han inventat. Aleshores acusar algú d'una "falta de pensament" resulta complicat.

     

   • segur.que.tomba 7.066 7 305 👍 14

    sinó pel fet de voler actuar motivat per aquesta fòbia social, en contra de qualsevol altre persona

     

    Per cert que això està a la Declaració Universal dels Drets Humans.

     

    En resum, no calia que el Parlament de fireta fés una llei nova per aprovar coses que ja són vigents i altres que són inconstitucionals. Però suposo que la idea més que aplicar cap mesura en res era simplement donar la nota i recordar-nos que existeixen i que fan alguna cosa.

     

    • front_sobirà 8.323 5 258 👍 482

     La declaració dels drets humans és vigent en un món que bat records de crueltats, és necessari que el nostre parlament reguli aquest aspecte, és un avançament cap al reconeixement de la llibertat de gènere. Contra els prejudicis imposats tradicionalment pels sectors opressors, inhumans i retrògrads. Encara és d'hora per reivindicar el que és nostre, el que neix de nosaltres i fer-ho inalienable ? 

 • JordiS 10.400 14 205

  "El Parlament tramitarà la Llei de la Homofobia"

   

  El que no te feina, el gat pentina. No deixa de ser significatiu que en un temps en que una tercera part de la poblacio es al atur i bona part d'ella no te cap ingres, el PArlament es dediqui als temes de moda. La institucio s'esta guanyt a pols que aviat algu es demani en public per a que serveix el Parlament la resposta sigui mes aviat comica. 

  • segur.que.tomba 7.066 7 305 👍 14

   Això no és res. Pots creure que les manifestacions a favor de l'homosexualitat ara estan subvencionades per la Generalitat i per l'Ajuntament de Barcelona?

    

   Al pas que anem, d'aquí poc dir en públic que el sexe anal et sembla repulsiu degut a les seves implicacions escatològiques pot ser constitutiu de delicte (avui en segons quins entorns, ja fa que la gent et miri malament).

    

   • front_sobirà 8.323 5 258 👍 482

    Com sempre fent els balanços victimistes al revés. Com el NO-DO, els ciudadanos i el seu trilingüisme en defensa del català, i aquest etc tant repulsiu de veritat. Si et molesta el caràcter neo-consumista per exemple de les festes del "Gay Pride" ho pots expressar, però qüestionar la necessitat d'un parlament legítim i representatiu amb reconeixement per la llibertat de gènere no és molt normal.

     

    Si això pot fer que et faci vergonya haver-te fet pare, potser amb el coit anal d'entrada no hauries tingut aquest problema...  El sexe lèsbic et provoca el mateix? Jo diria que no. Així que no intoxiquis, i no utilitzis expressions deficitàries. 

    • segur.que.tomba 7.066 7 305 👍 14

     Si et molesta el caràcter neo-consumista per exemple de les festes del "Gay Pride" ho pots expressar

      

     El que em molesta és haver de gastar els meus diners en promocionar una cosa que ni em va ni em vé. Què pensaries tu si amb diner públic es subvencionés una manifestació per a promoure el sadomasoquisme?

      

     potser amb el coit anal d'entrada no hauries tingut aquest problema...  El sexe lèsbic et provoca el mateix? Jo diria que no

      

     Em provoquen fàstig les perversions sexuals relacionades amb els fems, i amb l'orifici a través del qual els expulsem. Respecto el dret de qui vulgui practicar-les, però no per això he d'amagar que ho trobo repulsiu ni he de veure'm limitat a l'hora d'expressar-ho.

     • front_sobirà 8.323 5 258 👍 482

      El que em molesta és haver de gastar els meus diners en promocionar una cosa que ni em va ni em vé. Què pensaries tu si amb diner públic es subvencionés una manifestació per a promoure el sadomasoquisme?

       

      Tens una imatge distorsionada del que s'està defensant, i normalitzant fent una al·lusió al sadomasoquisme, que no és l'amor entre persones del mateix gènere ni la seva llibertat, d'ajuntar-se i que se'ls reconegui. Els drets LGTBI no són el coit anal, per cert que es pot fer entre heterosexuals. Dos, si sabessis els desfalcs a l'erari que aguanta la teva esquena, segurament no només estaries en contra d'aquests. 

       

      Em provoquen fàstig les perversions sexuals relacionades amb els fems, i amb l'orifici a través del qual els expulsem. Respecto el dret de qui vulgui practicar-les, però no per això he d'amagar que ho trobo repulsiu ni he de veure'm limitat a l'hora d'expressar-ho. 

       

      És molt respectable el teu sentiment, no pretenia que t'ofenguessis he provat sort amb un gag. Típic recurs de guionista de telenovel·les de costellada de tv3 al migdia.
      Crec que forma part si és que ho practiquen de la vida privada de les parelles homosexuals homes, o bisexuals i heterosexuals. Punt i final. Jo no aniria a veure la meva veïna cascant ni pels orificis comuns, tampoc ho faria en aquest altre cas. Però respecto molt que alguns explorin els seus cossos com els hi doni la gana, sempre que sigui amb respecte i seguretat. Això és una cosa bastant vella, a la història passa que el puritanisme l'ha volgut amagar i enviar a l'ostracisme. No es pot dir que amb gaire èxit ja que agressions sexuals de tot tipus han succeït més a porta tancada, i agressions a la pròpia condició per arbitrarietats cabdals, que no pas amb una societat conseqüent.

Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.254.597 missatges
 • 219.580 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat