Notícia

'Bună al valencià' una guia didàctica per atansar el valencià a la comunitat romanesa

Plataforma per la llengua va presentar ahir al vespre aquesta publicació que mostra els trets lingüístics i culturals que comparteixen romanesos i valencians

amena_31
amena_31

 

Ahir al vespre es va presentar al Casal Jaume I de la població valenciana Vila-real la guia 'Bună al valencià' per apropar la llengua catalana a la comunitat de parla romanesa del País Valencià. Partint de la base que aquestes dues llengües són romàniques i que, per tant, els uneixen diferents trets identitaris, la Plataforma per la Llengua va apostar per crear aquest petit llibre bilingüe. En aquesta guia es recullen alguns del avantatges que suposa per a un romanès conèixer el valncià. Amb el lema “El valencià, una llengua d'oportunitats” s'explica que conèixer la llengua pot ajudar als ciutadans romanesos a accedir a alguns llocs de treballs en què és necessari parar-lo i entendre'l i, com alhora, els servirà com a  instrument de promoció social perquè els facilitarà la convivència amb els ciutadans valencians. Aquesta publicació inclou també material didàctic i algunes curiositats sobre el romanès i el català, com paraules que tenen iguals o molt semblants les dues llengües. A més, es pot consultar una guia d'indrets on la comunitat romanesa es pot adreçar per aprendre valencià i els contactes de les dos organitzacions, Escola Valenciana i Plataforma per la Llengua País Valencià, que s'encarreguen del voluntariat lingüístic per millorar el català.


L'acte va comptar amb la presència de la traductora de la guia i membre d'Escola Valenciana, Dariana Groza, i del membre de l'Executiva de la Plataforma per la Llengua, Toni Royo.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.483 missatges
  • 219.463 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat