Notícia

L’homenatge a Xirinacs i el debat sobre la independència protagonistes dels actes de Correllengua aquest cap de setmana

Del 21 al 23 de setembre se celebrarà Correllengua a Valls i Miramar, la Seu d’Urgell, el Masnou i Jorba, entre d’altres ciutats

amena_31
amena_31

Un cap de setmana més la flama del Correllengua recorrerà les comarques catalanes. Aquest és el cas de l'Alt Camp, que celebrarà un any més el Correllengua amb actes a Valls i al poble de Miramar. El divendres 20 (a les 20h), la seu de l'Institut d'Estudis Vallencs allotjarà l'acte inaugural, amb les actuacions en format acústic dels grups Cataskà i Maitips, i del cantautor Jordi Jubany. Durant l'acte també es farà lectura del Manifest del Correllengua. El diumenge 23 es durà a terme la caminada al poble de Miramar, amb la sortida a les 08:30h, des de la cèntrica plaça del Pati. L'arribada es preveu cap a les 12 del migdia quan s'iniciarà la festa familiar de Maitia i Cia i la ballada d'elements tradicionals. En acabar, la paella popular servirà de preàmbul a l'actuació de Carles Belda, que clourà la jornada.La Seu d'Urgell (l'Alt Urgell) organitzarà el seu segon Correllengua consecutiu aquest dissabte 22 de setembre. Enguany, els actes començaran amb un vermut-tertúlia amb l'escriptor Víctor Alexandre, que tractarà sobre un tema ben actual: l'evolució de l'independentisme. Per la tarda (a partir de les 17h), la plaça de les Monges concentrarà la resta d'activitats amb l'animació infantil d'en Rah-mon Roma, i diversos tallers i jocs. Posteriorment s'esdevindrà l'arribada de la flama del Correllengua i la lectura del Manifest, que aniran acompanyats de l'actuació de Diàdona, Dones acordionistes i percussionistes del Pirineu. Després del sopar popular serà el temps pels concerts dels Astorets del Pirineu i de Glissando.

 

El Maresme, una de les comarques més actives, celebra aquest cap de setmana el Correllengua a la vila del Masnou. El dissabte 22, a partir de les 19h, l'auditori de Ca n'Humet serà el marc escollit per a la xerrada sobre Lluís Maria Xirinacs, a càrrec de Núria Roig, coordinadora de la Fundació Randa-Xirinacs i del periodista David Fernàndez. Ben entrada la nit (a les 22h), l'Altell de les Bruixes, als Jardins del Mil·lenari, serà l'espai escollit per al sopar popular i el concert d'At-versaris i del punxadiscos PDP. Al cor del país, la vila de Jorba (Anoia) ha dissenyat un Correllengua repartit en dos dies. El dissabte 22 al migdia, es durà a terme l'acte inaugural a la sala Cafè amb la presentació del llibre "Delenda est Hispania. Tot allò que Espanya ens amaga sobre la independència de Catalunya" a càrrec d'Albert Pont, el seu autor. Al vespre, el mateix espai allotjarà el concert del grup Raïm. L'endemà pel matí, a la plaça de la font, el Cau d'Igualada ha dissenyat un seguit de jocs i tallers per a entretenir als més menuts. Finalment, a les 18h i al Camp de futbol serà el torn pel Campionat de Tirada de Bitlles Catalanes, que servirà de cloenda al Correllengua jorbenc.

Paral·lelament a aquests actes, fins al diumenge 23 de setembre, continua oberta l'exposició "Realitat i vitalitat de la llengua catalana" al Museu de Cabrils (el Maresme) i a Artés (el Bages) s'inicien els actes del seu Correllengua que culminarà el proper cap de setmana. Com a aperitiu, l'agrupació Amics de la Sardana d'Artés ha preparat una audició de sardanes amb la Cobla Marinada (al parc de Can Crusellas, diumenge 23, 18:30h), mentre que a la Biblioteca s'inaugurarà l'exposició "Coneix Xirinacs" que es podrà visitar entre el 24 de setembre i el 6 d'octubre.

 

Recordem que podeu seguir l'actualitat del Correllengua a l'agenda de la CAL i al Mapa Localitzador del Correllengua 2012.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.010.563 missatges
  • 211.537 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums