Notícia

Mas: 'Hi ha pobles que se senten nació i això no es canvia ni per pressions ni fent por'

El president de la Generalitat de Catalunya no confirma l'avançament de les eleccions · Assegura que es prendran decisions dins d'un marc europeu i de l'euro

29-estelada-capcalera-2100
29-estelada-capcalera-2100

"Hi ha pobles que se senten nació, això no es canvia, són unes arrels, no es canvia per pressions ni fent por, no ho van canviar ni les dictadures, això. No la volen rellegir mai, la Constitució, en un terme més obert. Les constitucions s'adapten, i si no s'adapten, no anul·len la voluntat dels pobles. Si Catalunya vol emprendre un camí de futur, no es pot posar la Constitució com una paret insalvable", ha manifestat el president Mas a la roda de premsa posterior a la reunió amb Rajoy a La Moncloa. De la trobada, que ha durat més de dues hores i ha servit perquè el Govern espanyol donés un cop de porta a la negociació del pacte fiscal, Mas n'ha tret la conclusió que "no té sentit insistir en un camí que està tancat" i ha assegurat que "la societat catalana no ha està disposada a acceptar un futur gris quan podria ser més brillant i lluminós, hi ha marge per fer coses diferents, aportar les solucions que hi ha sobre de la taula, un procés de reflexió a partir del no. S'ha perdut una oportunitat històrica en l'entesa entre Catalunya i el conjunt d'Espanya", ha assegurat. "Catalunya no pot renunciar als seus escenaris de futur, no pot renunciar a construir el seu futur" si bé "no ho hem de plantejar en termes de ruptura, perquè és com si hi hagués un aïllament. I prendrem decisions dins d'un marc europeu i de l'euro. Catalunya faci el que faci continuarà essent a Europa. No és una ruptura, sinó una evolució. El mapa europeu d'avui no és el mateix que el del 1990", ha apuntat. Més enllà d'aquestes declaracions, però, Mas no ha volgut confirmar el rumor d'unes eleccions anticipades per aquesta tardor ni si incorporarà la independència en el seu programa electoral. De moment tot està pendent del debat de política general que hi haurà la setmana vinent al Parlament.


Opina

Configuració
 • cathalà 20.541 10 69 👍 3.107

   

  La Constitució és la nostra presó. I la nació catalana vol deixar d'estar empresonada.

 • J. Salinger 7.972 6 271 👍 1.054

  Quan el president digui Independència i actuï en conseqüència li donaré una oportunitat, perquè de moment, parla molt però no fot res, parla molt bé, sí, fins i tot m'agrada el que diu, això de la nació ha sigut un gran discurs, però no passa d'aquí i ja cansa una mica. A veure si al Parlament es posen les piles i d'aquí 3 dies o quan sigui iniciem el camí.

 • skumpt 6.228 13 345

  President!!!!  

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  .

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  .

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • malllamplll 26.830 9 39 👍 1.143

  Però acatarem la Constitucio ecspanyola ,que per això vàrem votar 

 • Pulker 9.330 7 227

  Merda, rai! Els catalans no havíem tingut en compte la Constitució. Ja l'hem fotuda: han guanyat

Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.011.064 missatges
 • 211.549 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums