Notícia

Rajoy es tanca en banda amb el pacte fiscal i Mas podria convocar eleccions anticipades

El president de la Generalitat es reuneix aquest matí amb el president del Govern espanyol · Farà la roda de premsa des de la delegació de la Generalitat a Madrid i no des de La Moncloa, com és habitual · Les eleccions podrien convocar-se per aquesta tard

artur-mas-palau-generalitat-faristol
artur-mas-palau-generalitat-faristol

Després que ahir dimecres el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, digués al Congrés dels Diputats que "no estic d'acord amb el concert econòmic que vostès plantegen" i que Mas contestés que "passi el que passi, Catalunya farà camí" sembla ser que la negociació del pacte fiscal és, ara per ara, inviable. Així doncs pot ser que la reunió que els dos presidents han de mantenir aquest matí, a les 11, a Moncloa, s'enllesteixi ràpid i que acte seguit el president Mas faci la seva roda de premsa des de la delegació de la Generalitat a Madrid, un escenari gens habitual si tenim en compte que sempre s'han fet des de la mateixa Moncloa. A més, segons alguns mitjans de comunicació van informar ahir al vespre, és possible que el president de la Generalitat convoqui eleccions anticipades per aquesta mateixa tardor. El cop de porta del president espanyol a la proposta de pacte fiscal -que s'ha de confirmar aquest matí- i la manifestació de l'Onze de Setembre sembla que han portat l'executiu català a accelerar el procés. L'anunci oficial dels propers comicis, però, pot ser que no es faci fins el debat de política general al Parlament, la setmana vinent, i en cas que siguin per aquesta tardor hi ha tres possibles diumenges per fer-se: 18 de novembre, 25 de novembre i 2 de desembre, unes date que coincideixen en el segon aniversari de les eleccions que van donar la majoria simple a CiU.  
Opina

Configuració
  • knox 28.738 10 32 👍 3.811

    No tot és economia, de fet és un dels aspectes menys importants per fer-nos independents de la burocràcia madrilenya. Espero que estiguem iniciant l'època més gloriosa per als catalans: ¿deixarem finalment de ser imbècils, esclaus i mesells, i serem veritablement lliures?

  • cathalà 20.541 10 69 👍 3.108

     

    Espanya és una broma; una broma pesada. Ens n'hem de desempallegar ja.

Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.011.630 missatges
  • 211.563 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums