Notícia

Tres anys de la primera consulta sobiranista

Arenys de Munt ha celebrat el 3r Aplec per la Independència amb unes 200 persones i representació de l'ANC

arenys-munt-set2010-aplec-independentista
arenys-munt-set2010-aplec-independentista

Són molts els que apunten com una de les llavors d'aquest independentisme creixent les consultes sobre la independència que fins no fa gaire es van celebrar arreu del Principat i és pràcticament la majoria que vincula l'èxit d'aquestes consultes no vinculants amb la iniciativa pionera que va tenir Arenys de Munt. Va ser el 13 de setembre de 2009 que aquesta població del Maresme va organitzar el primer referèndum no oficial i aquesta setmana passada es van celebrar els tres anys. Per commemorar aquesta data ja històrica es va celebrar un any més l'Aplec per la Independència i el d'enguany, el tercer, va reunir unes 200 persones així com una representació de l'Assemblea Nacional Catalana amb la seva presidenta, Carme Forcadell. Així, des dels peus del monument per la independència, Forcadell va considerar que la cita del 20 de setembre entre Mas i Rajoy és "de tràmit" i que va tornar a recordar al Govern que la solució per a Catalunya "és la independència i no el pacte fiscal".  [foto d'arxiu]


Opina

Configuració
 • Rampillet 4.621 7 467 👍 181

  Bons tres anys!  

 • v.ramoneda 493 8

  CiU 'refreda' el sobiranisme abans de la reunió de Mas amb Rajoy
  "L'interès d'aquí al dia 20 no és altre que parlar del pacte fiscal".

  El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida ha dit, després de la reunió del Comitè Executiu Nacional de la Federació (CENF), que "l’interès d’aquí al dia 20 no és altre que parlar del pacte fiscal. Volem recordar que tenim dos mandats expressats no a través d’una manifestació, sinó d’unes eleccions, tant al Parlament com a Corts Generals".

  "I d’altra banda, tenim, segons vàries enquestes públiques i privades, un 75% dels catalans a favor del pacte fiscal. Per tant, som conscients que plantejar el pacte fiscal com ho estem fent no comporta cap perill de ruptura de la cohesió social", ha remarcat.

  El líder d'Unió ha recordat que "al mateix temps hi ha un altre factor: el president de la Generalitat té un mandat parlamentari i l’ha d’executar. La nostra feina d’aquí al dia 20 és acabar amb el mandat parlamentari de plantejar el pacte fiscal”.

  El número dos de la federació nacionalista ha advertit que "després veurem si la resposta permet arribar a l’objectiu de CiU, la sobirania fiscal per al nostre país, o si es tanca la porta a les nostres demandes".

  "Si això passa, és obvi que haurem de prendre altres decisions. En aquest sentit, també som conscients que, de la mateixa manera que tothom ho vol, també una gran majoria creu que no ens en sortirem. Per tant, es tracta d’intentar fer possible el mandat”, ha reblat.

Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.010.567 missatges
 • 211.538 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums