Notícia

L'independentisme i la seva majoria en cas d'un referèndum sobre l'autodeterminació o d'unes eleccions anticipades

Una enquesta de Tele5 afirma que més de la meitat de la població catalana votaria 'sí' a la independència

24-vll-ma
24-vll-ma

Que l'independentisme català està en auge es constata dia a dia i va quedar especialment clar dimarts passat, Onze de Setembre, en la manifestació que va congregar dos milions de persones. Ara bé, exhibicions a banda, en cas de celebrar-se un referènum el 'sí' també seria majoritari. Una enquesta encarregada per Tele5 posa de manifest que el 50,9% dels catalans votarien 'sí' mentre que el 'no' només tindria el suport del 18,6%. L'abstenció seria de l'11,9%, el 9,5% votaria en blanc i el 9,1% o no ho sap o no ho vol respondre. Més enllà de la intenció de vot també cal remarcar que, segons l'enquesta del GESOP (Gabinet d'Estudis Socials i d'Opinió Pública), el 76% dels catalans i catalanes volen una consulta sobre la independència de Catalunya; un referèndum que només comptaria amb l'oposició del 19% de la població mentre que el 5% restant no es mulla. Aplicant els resultats sobre el nombre de perrsones que diuen que anirien a votar, descomptant l'abstenció, els resultats serien d'un 63% de 'sí'; un 22% de 'no', i un 15% en blanc, amb una participació del 81%.La mateixa cadena també ha fet públiques unes dades sobre la intenció de vot i en cas que ara hi haguessin eleccions només ERC i ICV aconseguirien sumar diputats. De fet, el partit republicà seria el que experimentaria un creixement més notori passant dels 10 diputats actuals a entre 17 i 19, gairebé el doble. El creixement dels ecosocialistes seria més moderat: dels 10 d'ara a 12 o 13. Pel que fa als partits que perdrien vots el PSC continua amb la seva caiguda lliure i dels 28 actuals podria baixar fins a 23 o 25. CiU, al seu torn, patiria una pèrdua menys rellevant: dels 62 d'ara a 58-30 i el PP dels 18 que va treure el 2010 a 15 o 16. Pel que fa a C's i SI es manté la intenció de vot de 2010 i, per tant, mantindrien els 3 i 4 diputats, respectivament.


Opina

Configuració
 • knox 28.738 10 32 👍 3.811

  Poca fiabilitat poden tenir els mitjans de desinformació.

 • Sargantana 1.477 13 989

  Fixeu-vos en una dada curiosa, el 19% de la població que s'oposa a la celebracií d'un referèndum coincideix quasi amb el 18,6% que cas de fer-se votaria en contra. Aquíes veu qui és demòcrata i qui no... I això ens beneficia de cara als indecisos o gent que votaria en blanc

 • Arnau Usuari sumador 5.805 15 367 👍 892

  No oblidem que GESOP es la mateixa empresa que va fer servir El Periodico i que posava a tots els votants pel indecisos o que no anirien a votar al sac del NO.

  Per altra banda cal recordar que l'enquesta la demana Tele Circo, la TV mes ultra espanyolista i anti catalana que hi hagi (A banda de l'intereconomia pero aixo ja no es pot ni considerar unacadena de TV).

   

  Fixeu-vos si esta cuinada en favor del NO la enquesta que el mateix Periodico va encomanar una enquesta semblant el passat gener (cerqueu els arxius o Wikipedia) a la mateixa empresa. Al Gener, amb una enquesta de la mateixa empresa, mostraven un 53% en favor de l'autodeterminació i ara indiquen només un 49% al Periodico o un 51% a Tele Circo?  Es ben evident que l'independentisme ha anat a molt mes (nomes cal mirar els darrers esdeveniments als carrers) pero segons ells ha anat del 53% cap endarrera. Manipulacio total.

   

  Ben poca fiabilitat tenen. Sigui com sigui, potser que ens demanin la opinio en un referendum oficial d'una vegada i aixi sortirem de dubtes i ens treurem un bon pes de sobre.

 • Pulker 9.330 7 227

  Però on està el referèndum, en tot cas?

 • Moragues 4.345 13 495

  CiU, al seu torn, patiria una pèrdua menys rellevant: dels 62 d'ara a 58-30

Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.011.064 missatges
 • 211.549 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums