Notícia

Sant Pere de Torelló obre pas en el camí cap a la independència

L'Ajuntament aprovarà un text perquè el Parlament assumeixi la sobirania abans de dos mesos

amena_31
amena_31

Queden només tres dies perquè l'Ajuntament de Sant Pere de Torelló (Osona) celebri un ple extraordinari amb un únic punt a l'ordre del dia: declarar la independència de Catalunya. Tal com explica Nació Digital, la voluntat de l'equip de govern és aprovar un text que reclama al Parlament de Catalunya l'assumpció unilateral de la sobirania abans de dos mesos. A més a més, l'Ajuntament també vol declarar el municipi com a "territori català lliure" on "la legislació i els reglaments d'abast espanyol seran vigents de forma provisional" fins que el Parlament dicti les noves lleis catalanes. 
Opina

Configuració
 • ALX Usuari sumador 31.677 12 25 👍 1.977

  Simplement no es cert.

 • Pulker 9.330 7 227

  N'és un bon exemple.

 • v.ramoneda 493 8

  Durao Barroso ja parla de com fer la independència de Catalunya.
  El president de la Comissió Europea diu que la hipotètica secessió de Catalunya ha de negociar-se segons la legislació internacional.
  El president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha parlat avui del futur de Catalunya a Europa davant la possibilitat que esdevingui independent. En aquest sentit, ha deixat clar que en el cas d'una hipotètica secessió per part d'un territori d'algun Estat membre s'hauria de gestionar d'acord amb la legislació internacional perquè els ciutadans del territori independitzat mantinguin la ciutadania europea, ja que aquesta és complementària però no substitueix la nacional.

  Barroso ha recordat que, tal com estableix el Tractat de Funcionament de la Unió Europea, “en l'hipotètic cas de la secessió d'una part d'un Estat membre, la solució hauria de trobar-se i negociar-se dins de l'ordenament legal internacional". Aquesta ha estat la resposta del president a una pregunta parlamentària a l'eurodiputada italiana de la Lliga Nord, Mara Bizzotto, que havia reclamat a Brussel•les que aclareixi si els catalans "perdrien immediatament el seu estatus de ciutadans de la UE i els seus consegüents drets i obligacions" en cas d'independitzar-se en un futur del territori espanyol.

  El president de l'executiu comunitari ha insistit que l'article 20 del Tractat de Funcionament de la UE diu  que "la ciutadania de la UE és addicional i no substitueix a la ciutadania nacional, això és, la ciutadania d'un Estat membre de la UE". "També confirma que a l'hipotètic cas d'una secessió d'una part d'un Estat membre, la solució hauria de trobar-se i negociar-se dins de l'ordenament legal internacional. I qualsevol altra consideració relacionada amb les conseqüències de tal cas seria de naturalesa conjectural", ha afegit el portuguès.

  L’eurodiputada italiana havia presentat aquesta pregunta després que l’executiu comunitari no volgués admetre a tràmit la Iniciativa Ciutadana Europea sobre Enfortiment de la Participació Ciutadana en la Presa de Decisions sobre la Sobirania Col•lectiva, promoguda per Reagrupament i que tenia per objectiu "garantir que els ciutadans d'un nou Estat que pugui resultar d'una possible secessió de Catalunya d'Espanya mantinguessin el seu estatus de ciutadans de la UE", argumentant que estava fora del seu àmbit de competència.


  L'11S:
  Un sol clam, llibertat!
  Un sol crit, independència!
  Un sol desig, ser estat!
  Una sola constitució, la catalana!
  Una pàtria, CATALUNYA!

 • Francesc Bonastre 6.537 7 332

  Com a mínim alguns representants polítics donen la cara per la llibertat!

 • Powerhead 4.610 10 468

  Més paper de vàter per a l'Àrtur.

 • Turanga_Leela 25.259 6 43 👍 4.894

  Bé, està molt bé que a alguns llocs ja estiguin aixecant la veu i proposant coses factibles! Encara que 2 mesos....hahaha molt poc de temps em sembla a mi...

 • tutuki 9.197 15 233

  Calldetenes també ho farà.

  • defensor Usuari sumador 11.476 15 174

   Ja està decidit. A Calldetenes s'ha dut a terme una moció d'urgència que serà tramitada durant el ple ordinari del proper dilluns. Exactament a la mateixa hora que el ple extraordinari de Sant Pere de Torelló.

 • Foll Usuari sumador 76.297 11 3 👍 37.672

  Si la sociologia de Catalunya fos com la d'aquests pobles, ja seríem independents.

 • Aiguardent Usuari sumador 4.106 7 516 👍 1.058

  Si la classe dirigent no actua ho hem de fer des de baix! 

  • fila-hiprim 1.371 9 👍 11

   o independència o dessapareixem perque l'estat espanyol té ficat la directa en quant a la nostra dessaparició com a poble i la neteja etnico-nacional d'espanya tot si no marxem d'espanya encara que haguem de fer colònies lluny de la terra

 • Almosta 1.706 8 921

  Fils sobre el tema són molt populars a Tuíter. Si més no, ens serveix per fer caliu amb els companys de lluita.

  #totssomsantpere

   

Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.011.629 missatges
 • 211.563 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums