Notícia

Espanya multa amb 3.001 euros dur una bufanda amb simbologia independentista

El Govern espanyol al·lega que va infringir la llei "contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància a l'esport"

xiulada
xiulada

En el transcurs de la final de la Copa del Rei de futbol un jove català va exhibir, com tants altres, una bufanda amb simbologia independentista, una acció que li ha costat una multa de 3.001 euros. El Govern espanyol al·lega que va infringir la llei "contra la simbologia, el racisme, la xenofòbia i la intolerància a l'esport" i assegura que va mantenir una "actitud desafiant" amb els policies. A la denúncia s'hi especifica que va mostrar una bufanda amb simbologia basca i catalana i llegendes amb crides a la llibertat d'Euskal Herria i els Països Catalans: '. Solidaritat Catalana per la Independència, partit al qual milita el jove multat, ha anunciat que recorrerà la multa i contraatacarà denunciant per prevaricació davant la Fiscalia a l'instructor que signa la sanció i a la delegada del govern a Madrid. A la multa s'hi pot llegir: "Con motivo del evento deportivo celebrado en estat capital -Madrid- en el estadio Vicente Calderon el dia 25/05/2012, entre los equipos Athletic Club Bilbao- F.C. Barcelona, Ud. exhibe en el acceso al estadio y una vez dentro del mismo, una bufanda colgada al cuello con la leyenda:"UNITS PER LA LIBERTAT (Sic), ASKATASUNAZEUKARTUAK", así como el lauburu (símbolo abertzale) y la leyenda "EUSKAL HERRIA Y PAISES CATALANS (sic)".

 

Per aquest motiu, la delegació del govern espanyol a Madrid imputa una "infracció greu" de l'article 7.1.c de la Llei "contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància a l'esport". Aquest punt que al·lega la denúncia que ha rebut el sancionat prohibeix exactament "exhibir pancartes, banderes, símbols o altres senyes que incitin a la violència o al terrorisme, o que incloguin missatges de caràcter racista, xenòfob o intolerant". En virtut d'això, imposen una sanció de 3.001 euros al jove i lo prohibeixen "l'accés a recintes esportius per un període de sis mesos".

 

La denúncia, a més, recull que el jove sancionat va mantenir "en tot moment una actitud xulesca i desafiant cap als agents" que el van identificar. I explica, també, que mentre la policia parlava amb ell els va dir: "No sabeu amb qui esteu tractant, us deixaré a l'atur".


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.010.568 missatges
  • 211.538 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums