Notícia

La Federació espanyola va amenaçar la catalana per evitar que competís als Sky Games, segons Merino

Jordi Merino, president de la FEEC, carrega contra el seu homòleg en l'espanyola

amena_31
amena_31

El president de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino, ha reconegut a la Plataforma ProSeleccions que té "una sensació amarga" pel que ha passat als SkyGames. Merino valora positivament els resultats que han aconseguit els esportistes de la Selecció Catalana, però lamenta profundament "que no hagin pogut pujar al podi com ho han fet els atletes dels altres països". El màxim dirigent federatiu assegura que des de la FEEC "farem tot el possible per competir oficialment". En el cas del passat cap de setmana, Merino explica que "ja sabíem que no ens deixarien ser una nació més, però malgrat tot vam inscriure la Selecció Catalana per poder demostrar el bon nivell dels nostres esportistes. El president de la federació espanyola (FEDME), Joan Garrigós (a la fotografia), em va trucar per preguntar-me per què havia inscrit la Selecció Catalana, i em va amenaçar que tindríem un conflicte. Vaig assumir la responsabilitat perquè jo vull el millor pels meus esportistes, i tots volien defensar la Selecció Catalana".Sobre la polèmica amb Núria Picas, corredora catalana de la selecció espanyola que va creuar la línia d'arribada aixecant una estelada, Merino reconeix que "la Núria em va dir que des de la FEDME li havien prohibit pujar al podi amb una bandera que no fos l'espanyola. Diuen que és una llei del Consejo Superior de Deportes de fa dos anys. Però tots sabem quina és la intencionalitat que té".

 

La federació internacional (ISF) s'ha mantingut totalment al marge d'aquesta polèmica, i en paraules de Merino "ha passat totalment del tema". El passat divendres es va fer una assemblea general d'aquesta entitat, i només hi eren presents les federacions de quatre països, a banda de la catalana i la basca, que no en són membres de ple dret i no podien votar-hi. "La ISF és molt d'anar per casa, està molt deixada. És un lobby que tenen unes quantes persones, que no saben valorar que tot el potencial d'aquest esport el donen atletes que són i se senten catalans", afirma Merino, que afegeix que el secretari general de l'Esport Ivan Tibau li ha assegurat que es lliurarà un reconeixement a tots els esportistes de la Selecció Catalana que han fet mèrits per pujar al podi dels SkyGames.

 

En clau de futur, el president de la federació catalana sosté que "encara que fem tot el possible perquè els nostres esportistes puguin competir oficialment, arriba un moment en què no podem tirar més enllà. Són els polítics qui han de fer un pas endavant perquè nosaltres fem esport i no política. La federació espanyola sap que a Catalunya és on hi ha el nivell més alt de curses de muntanya, d'escalada, d'esquí de muntanya... i se n'està aprofitant".

 

Un altre dels protagonistes d'aquest cap de setmana ha estat Jessed Hernández, que va acabar el primer a la prova de l'SkyRace (mitja marató) però no va poder obtenir el títol de campió mundial perquè corria amb la Selecció Catalana. En declaracions a la Plataforma ProSeleccions assegura que "ja sabia el que passaria, i per això no estic disgustat. No és just, però ja m'ho esperava". No obstant, Hernández, que altres vegades ha competit amb la selecció espanyola, reivindica que "tots hauríem de poder ser membres de ple dret de la ISF i competir amb normalitat. Si no, els SkyGames no poden ser uns campionats del món".


Opina

Configuració
 • Francesc Bonastre 6.537 7 332

   L'esport no és política i no és cap símbol d'identitat nacional!?

 • v.ramoneda 493 8

  Espanya te por a perdre.

   

  La por és un sentiment desagradable de temença que sorgeix per la percepció d'un perill. Espanya té por de perdre, sap que sense els esportistes catalans no seria res i per això posa pals a les rodes a que Catalunya pugui tenir les seves seleccions; per por de perdre.

  Existeixen molts graus de por, la desconfiança i el temor en són els primers estadis o estadis menors, i els majors són el terror o el pànic, que ja freguen el camp de la psiquiatria. En el cas d’Espanya la por ha arribat al nivell màxim.
   
  En el programa El club de la mitja nit, de Catalunya Ràdio, es va posar sobre la taula un fet que il·lustra la por d’Espanya d'enfrontar-se amb Catalunya –en aquest cas en l’àmbit esportiu-. Explicava un periodista de la tertúlia que en ocasió d’un partit d'espanya contra Itàlia, que s’havia de celebrar a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, els periodistes esportius catalans van proposar de fer un Catalunya-Espanya als companys espanyols de la “caverna” que van acudir a Barcelona per l'esdeveniment. El partit entre professionals dels mitjans es jugaria al camp de l’Europa.

  Es van trucar, i van quedar que pel partit Catalunya-Espanya periodístic, els jugadors vestirien les samarretes de les dues seleccions - els catalans demanarien a la federació catalana la seva i els espanyols a l’espanyola-.  El dia de l’encontre van acudir tots puntuals a la cita però els periodistes espanyols ho van fer sense l’equipament pactat. Van explicar que en l’últim moment, quan la federació espanyola es va assabentar que el partit era un Catalunya-Espanya, es va negar en rodó a deixar-los les samarretes. Ni que fos un partit de periodistes, un partit de costellada, no els podien deixar jugar amb la samarreta espanyola contra Catalunya.
   
  El partit es va  poder jugar gràcies a la solidaritat dels catalans que van deixar unes samarretes als espanyols. La cosa va acabar en victòria “pallissa diu el tertulià” de Catalunya a Espanya.

  D’això tenen por, per això tots els esforços dels món per evitar que Catalunya pugui competir lliurament. La sola idea de que el món pugui comprovar el model esportiu català d’èxit diferenciat d’Espanya els aterra.

   

 • EmulatorQ Usuari sumador 57.654 14 6 👍 12.599

  Només saben imposar la seva visió.

 • Chris_SubEmporion 33 6

  Nois, tots ja sabíem el que passaria, els hispano castellans tenen por des de fa segles en tots els àmbits, no hi res a fer i trobo la notícia lamentable però: Acas no hagués sigut més interessant inscriure`s com a selecció de Spanistán i després en el pòdium donar l`esquena a l`himne i enarbolar una estelada ¿?

   

  Exemple d`una patriota nord-catalana francesa:

     http://www.lindependant.fr/2012/07/10/marie-geoffroy-sacree,151603.php

 • Pulker 9.330 7 227

  Política i esport? Què dius!

Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.010.038 missatges
 • 211.520 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums