Notícia

El Temps desapareix dels quioscos

Després de 28 anys el setmanari només arribarà als subscriptors

amena_31
amena_31

El número d'aquesta setmana de la revista 'El Temps' serà l'últim que arribarà els quiscos. A partir de la vinent, només els que en siguin subscritpors el rebran a casa seva. I és que la publicació que ha tret 1.456 números i ha sortit setmanalment durant 28 anys ha estat víctima de "tot un seguit de condicionants nous que tenen a veure amb la crisi en general i amb el model de negoci periodístic en particular", segons la carta oberta del seu editor, Eliseu Climent, les quals "fan aconsellable obrir una nova etapa per al setmanari" i així "disposar de les eines adequades per a una travessia més complicada que mai". D'aquesta manera la publicació degana en paper de l'àmbit dels Països Catalans viurà una reestructura que no es limitarà només en la suspensió de la distribució comerciaal sinó que també se sotmetrà a "diverses fases" de canvis que afectaran tant el setmanari com l'empresa editora.
Opina

Configuració
 • Algú 17.118 14 99 👍 1.418

  Doncs almenys en 3i4, deuria ser possible comprar-la, no? al cap i a la fi, l'editen ells...

 • Rampillet 5.090 8 421 👍 486

  Als quioscos no hi ha ben poca premsa en català. Val més no entrar-hi. Als estrangers això els demostra que el català no és la llengua al carrer.

 • Tinent 2.735 8 684 👍 701

  Es veia venir, però és una autèntica llàstima. Jo fa un any o dos que per motius econòmics no me la compro, però la trobo i la trobaré molt a faltar.

 • onofre 7.880 12 271 👍 938

  Una gra pèrdua, sens dubte. Possiblement una de les millors revistes dels PPCC.

 • FrancescCiuta 10.609 14 201 👍 9

  Si es manté per subscripció, com a mínim es podrà trobar a instituts i altres llocs.

 • Puigdomènech 9.858 12 217 👍 2.868

  Adéu-siau a la millor revista en català. Una d'aquelles notícies que emprenyen, la veritat.

 • Maestrat 22.074 12 60 👍 2

  Una mala notícia. Esperem que es recuperen.

 • Pensat i fet 2.794 9 678 👍 47

  Era previsible. S'han juntat molts elements, alguns comuns a qualsevol publicació amb vocació transgressora de l'"status quo"en qualsevol de les seues vessants i d'altres específics de la transgressió que supposa que l'única publicació d'informació general en català amb presència a tot el territori dels PaÏsos Catalans, s'edite a València; Inadmissible per als poderosos amos de tot plegat, de gairebé tota la premsa i de les distribuïdores que monopolitzen els canals de distribució.

  -L'oficiosa retirada del suport economic que l'editor, Eliseu Climent, rebia del principat.

  -L'assetjament per part del PP valencià mitjançant multes desorbitades, etc...

  -La crisi econòmica, no només pel que fa a la disminució del poder adquisitiu dels possibles compradors, també com a pretext i com a cortina de fum per a la retallada de llibertats com ara la de la independència informativa i la rebaixada de drets, com ara el d'opinió. 

  -Finalment, la coïncidència d'interessos entre l'anticatalanisme espanyolista més directe i l'altre anticatalanisme més sutíl, el dels regionalistes tercerviístes. Aquests últims, i no és per a desmerèixer, ni tenen capacitat real d'incidència, ni crec que s'hauríen atrevit a utilitzar-la en el cas que l'hagueren tinguda, no s'els pot negar però un cert efecte inhibidor de l'hipotètica resposta que s'hauria pogut desprendre de tot plegat.

  Tenint en compte on som, espere d'"aquests últims" que un mínim rubor els faça inhibir-se d'exterioritzar la satisfacció que no dubte que els haurà produït aquesta xicoteta victòria.

   

 • Pensat i fet 2.794 9 678 👍 47

  Espere que si més no, l'edició digital es mantinga.

 • zep Usuari sumador 6.479 15 332 👍 412

  Ara toca que tots aquells que es lamenten ajudin a la seva supervivència subscrivint-si i fent-la més lliure del que era per culpa de les subvencions i les subscripcions públiques.

  • Pensat i fet 2.794 9 678 👍 47

   Lo que toca ara (i sempre) és que cadascú faça allò puga i vulga en funció de la seua capacitat adquisitiva, del grau d'identificació amb un o altre assumpte i doncs, de les prioritats que cadascú s'haja marcat; I que ho faça amb la tranquilitat de saber que en tot cas, la seua opinió al racó no estarà condicionada a cap intent estèril de fiscalització.

                                                                                

   • zep Usuari sumador 6.479 15 332 👍 412


    El que em fot és que pots trobar fils de fòrum al racó criticant qualsevol iniciativa periodística i després plorant la seva desaparició (Revista Nat, diari Avui, El Temps, ...); però mentrestant ningú no la comprava id 'això moren le spublicacions.

     

    Jo des de jovenet invertia part del que tenia en subscriurem a algun diari o revista en català. En el cas d'El Temps, 145 euros l'any són 12 euros al mes, diners que molts (no tu probablement) es gasten en copes en una sola nit cada setmana.

     

    El Temps, per manca de política comercial, no ha aconseguit sobreviure (en paper) a la crisi, perquè els mitjans no poden viure de subvencions tota la vida i en època de retallades és difícilment justificable l'ajut a la premsa.

     

    Sota el meu punt de vista, El Temps hauria d'apostar pel digital de pagament com a forma de guanyar lectors i esdevenir rendible i lliure. L'estratègia del The Economist n'és un exemple, d'adaptació a la web, als smartphones i als tablets d'una manera brillant i sense oblidar la subscripció com a gran mitjà de distribució del paper.

    • Puigdomènech 9.858 12 217 👍 2.868

      

     hi estic molt d'acord.

      

     En el cas de les revistes trobo que avui totes haurien d'incloure la subscripció en linia (pdf) perquè realment en molts casos em penso que és una opció ben real i amb certs avantatges sobre l'edició impresa (costos i emmagatzematge principalment).

     En el cas del temps, em sembla evident.

      

     Jo no me'l compro cada setmana justament per això, perquè s'acumulen revistes i pel preu. Tot això és podria solucionar amb una subscripció digital.

      

     He llegit a ElPuntAvui, que en principi és una desaparició temporal, però vaja, que és evident que el millor és subscriure's, tal i com van les coses.

 • Tobies 20.123 14 74 👍 11.891

  Jo hi estic subscrit. És una de les meves publicacions de capçalera, i recomano a tothom que s'hi subscrigui: val molt la pena!

 • Centsan 688 12

  Hi estic subscrit i aquesta setmana passada van trucar-me per si volia mantenir la subscripció impresa o passar-me a la digital. Vull dir que m'ho van preguntar sense explicar-me res del que es diu aquí. Vaig dir que volia nantenir-me a la impresa i van contestar-me que igualment tindré lavdigital, que és a meitat de preu de la impresa.

   

  En això ja estic decidit a resistir fins al final donant suport al projecte i si algun dia plega del tot no serà per mi.

Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.251.925 missatges
 • 219.480 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat