Notícia

La CUP celebra la seva Assemblea Nacional amb l'objectiu de fer 'un pas endavant'

Vol adaptar l'organització a la nova realitat sorgida de les darreres municipals, on va assolir més d'un centenar de regidors · També es fixarà les condicions que s'haurien de donar per optar a comicis supramunicipals

cup-assemblea-nacional-gen2011
cup-assemblea-nacional-gen2011

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) celebra aquest proper diumenge 11 de març la seva Assemblea Nacional al Teatre Bartrina de Reus. El principal objectiu és "adaptar l'organització a la nova realitat sorgida de les eleccions municipals del maig del 2011, on la CUP va aconseguir més d'un centenar de regidors, l'entrada per primera vegada de representants en Consells Comarcals, i la gestió de quatre governs municipals", escenari que planteja la ponència política i organitzativa que es presentarà als militants per a la seva aprovació. La ponència parla de fer "Un pas endavant" per reforçar les estructures internes de la CUP per encarar una nova etapa on la candidatura aposta per la consolidació dels nuclis locals ja existents i el creixement a tots les Països Catalans, essent conscients que el seu creixement actual "no és homogeni" i que cal expandir l'organització "cap als territoris on encara no hi ha implantació". L'Assemblea vol dotar la CUP dels mecanismes necessaris per fixar les condicions que s'haurien de donar de cara a participar en eleccions supramunicipals (com ara als Parlaments).Un dels reptes que marca la ponència a aprovar és "dotar l'organització de mecanismes per perfilar i detallar un discurs nacional en pro de la construcció de la Unitat Popular". La CUP "vol esdevenir un motor polític en el procés de construcció i articulació de la unitat popular, rebutjant limitar-se a exercir un paper de representant institucional de les lluites populars i impulsant la mobilització, l'agitació i la participació activa en les lluites socials". Per això la ponència remarca que cal coordinació "amb aquelles forces polítiques que comparteixen amb la CUP els seus objectius estratègics i que han de permetre la definició d'un programa polític d'alliberament nacional i social". Els objectius per als propers mesos de la CUP, segons la ponència, respondrien tant a la col·laboració amb organitzacions de l'esquerra independentista, com a la participació de la CUP en moviments populars per l'autodeterminació.

 

Sobre l'expansió, la CUP és conscient que en territoris com "les Illes, les Terres de l'Ebre, els Pirineus, el País Valencià, Andorra i la Catalunya Nord" actualment no hi té implantació i espera "obrir ponts de contacte amb aquestes realitats i els moviments populars existents en el territori per tal de recollir opinions i obrir debats que en el futur permetin l'arrelament del projecte d'unitat popular".


Opina

Configuració
 • Powerhead 4.610 10 468

  Fóra una bona notícia si s'avinguessin a treballar en favor d'una candidatura unitària i transversal per les properes eleccions autonòmiques al Principat.

  • foraviler 1.126 11 👍 933

   Jo trob que sí. Com a mínim donar un suport explícit

  • bubota 383 9

   A veure quan començam a captar la idea que la CUP és un partit d'ESQUERRES, que aposta per un NOU MODEL ECONÒMIC i SOCIAL en uns PAÏSOS CATALANS lliures.

   La CUP no és un partit REGIONALISTA i amb ànsies de fer pactes amb partits que posen ELS DOBLERS per davant les persones. 

   • Powerhead 4.610 10 468

    A veure quan comencem a entendre que amb in país independent, assolir un vertader model d'esquerres ens resultarà molt més fàcil perquè almenys tindrem aquí els recursos i el poder polític.

     

    Em fot gràcia que determinada gent sacrifiqui la supervivència del país en nom d'una o altra ideologia política que, sense país, no ens servirà de res.

    • pirata1714 27.176 9 38 👍 794

     Un reagrupat parlant d'unitat.

      

     PS: La CUP ja treballa en espais unitaris. Els qui demaneu que suprimeixi tot el seu programa per fer una candidatura transversal, és com si demanéssiu la seva dissolució.

     • Powerhead 4.610 10 468

      Nosaltres sempre hem intentat fer un front comú, són la resta que s'hi han negat.

       

      No cal renunciar a cap programa per donar suport a una candidatura unitària per la independència, hi ha moltes fòrmules. Tu deus ser d'aquells que trempa més amb la falç i el martell que amb la senyera, pel que veig.

      • pirata1714 27.176 9 38 👍 794

       No, tu ets d'aquells que sempre culpa als altres dels fracassos del seu "front comú".

        

       I per això també ets d'aquells que acusa constantment a l'EI de prioritzar el comunisme per sobre de la independència.

        

       Disfruta dels teus tòpics i llocs comuns. Bona nit.

       • Powerhead 4.610 10 468

        Pel que porto comprovant tota la vida, l'EI prioritza el comunisme per davant la independència, vull dir no cal ser Sherlock Holmes per adonar-se d'això.

        Dóna records a Lenin quan vagis a resar-li, jo mentrestant treballaré per un front comú independentista :-)

    • __22954__ 4.663 9

     "Sacrificar la supervivència del país"? Et deus referir a muntar una candidatura "transversal" amb la tropa de polítics professionals de sempre oi?

      

     La CUP precisament no sacrifica res, no com vosaltres que en les vostres presses injustificades us oblideu dels milions de catalans que no viuen a la CAC!

     • Powerhead 4.610 10 468

      Jo sóc d'esquerres i Reagrupament és en contra dels polítics professionals. De fet, els nostres documents ofereixen solucions per la resta de ciutadans que no són del Principat en el moment de la DUI, que de segur seria un revulsiu perquè la resta de territoris despertessin, com ara oferir la nacionalitat catalana i asil i suport polític.

      Voler que tots els Països Catalans s'emancipin políticament i socialment alhora és una utopia, s'ha de fer per peces.

      • __22954__ 4.663 9

       I qui t'ha dit que s'hagi de fer alhora? Us feu la palla mental vosaltres sols.

        

       Creure que per exemple oposar-se a la reforma laboral va en detriment de l'independentisme és no entendre res de res.

        

       No estem construint la independència en abstracte sinó un moviment independentista, amb d'altres lluites i reivindicacions orientades nacionalment podem sumar molta gent al moviment.

 • SolRing 973 11

  Penso el mateix, però els independentistes sembla que tinguin l'ego molt gros. Jo dec ser l'únic que no en té.

 • FrancescCiuta 10.609 13 194 👍 9

  Les CUP faran el que considerin millor per la nació catalana i faran feina per atreure cap al projecte un tipus de gent que probablement mai de la vida se sentiran atrets pel discurs de la independència i res més.

   

  Hom es pot sentir atret o no pel seu discurs, però és ridícul creure, així com així, que en sabem més que ells sobre el seu potencial, a qui poden arribar, com poden ajudar el poble català, etc. És gent que fa feina de carrer, i que a la vegada teoritza molt (quants n'hi ha d'aquests que han aparegut per aquí el darrer any després de descobrir de sobte tot açò de l'"independentisme express" que hagin reflexionat tant sobre el poble català i el catalanisme com es fa contínuament des de l'EI?), així que s'ho pensen tot moltíssim com perquè, des de fora, els haguem d'anar dient que si han d'entrar en projectes transversals o si s'han de presentar sí o no.

Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.010.038 missatges
 • 211.520 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums