Notícia

15.000 persones es manifesten a Castelló per reclamar les emissions de TV3

Èxit de la convocatòria de la plataforma Sense Senyal i ACPV per reclamar que el País Valencià pugui veure TV3, just un any després que la pressió del govern valencià aturés les emissions

manifestacio-castello-volemtv3-feb2012
manifestacio-castello-volemtv3-feb2012

Més de 15.000 persones s'han manifestat aquest dissabte a Castelló, segons l'organització, en resposta a la crida d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i la plataforma Sense Senyal per demanar que tornin les emissions de Televisió de Catalunya al País Valencià, just un any d'ençà que ACPV clausurés els repetidors per les pressions del govern valencià. Per ACPV el fet que la participació hagi estat qualitativament semblant a la que ja es va fer fa un any a Castelló en protesta pel tancament demostra que la reivindicació continua "ben viva" i que la majoria de la societat valenciana vol que aquesta situació es resolgui. Segons els convocants "un any després del tancament de TV3 al País Valencià, el president Camps ja és passat mentre que la nostra entitat no només ha sobreviscut a la persecució política, jurídica i econòmica impulsada per tot un govern, sinó que ha aconseguit que la reclamació de TV3 siga assumida majoritàriament per la societat valenciana". Podeu veure fotos de la marxa aquí.Les entitats convocants han recordat també els nombrosos pronunciaments a favor de les emissions de TV3 de nombroses institucions valencianes i per això esperen que les vies de solució es mantinguen obertes, malgrat que encara resta per pagar gairebé la meitat dels 800.000 euros que el Govern de Camps ens va imposar per les emissions.

En aquest sentit, Acció Cultural "valora positivament el canvi d'actitud del Govern valencià, que ha posat fi a la beligerància que el govern Camps tenia contra l'entitat", però també entén que ja "és hora de passar de la no bel·ligerància a una actitud positiva, de diàleg i de l’impuls de la recuperació de les emissions de TV3 al País Valencià". Per això creuen que "ja no hi ha excuses que puguen justificar la continuïtat de la censura: tornar a veure TV3 és possible demà mateix si el president Fabra així ho vol. I si fa el pas, tindrà al seu costat l’absoluta majoria de la societat valenciana, com s’ha vist una vegada més a Castelló".

 

Divendres 17 de febrer es va complir exactament un any d'ençà que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) es va veure forçada a apagar el senyal digital de TV3 al País Valencià com a conseqüència de les multes imposades per la Generalitat valenciana. Era l'epíleg final d'un procés que es va iniciar l'any 1986 amb la instal·lació dels primers repetidors del senyal analògic de TV3, moment en el què era l'única televisió que emetia en català arreu del País Valencià, doncs els canals de la Radiotelevisió Valenciana (RTVV) no van arribar fins tres anys després, el 1989. Malgrat les importants mobilitzacions que es van succeir des d'aleshores arreu del territori valencià i dels Països Catalans en favor del retorn de les emissions, ja fos per un acord de reciprocitat entre els governs català i valencià o amb la ILP de Televisió Sense Fronteres, els valencians continuen sense poder veure cap canal de TVC.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.284.098 missatges
  • 220.642 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat