Notícia

Sant Pol de Mar substitueix la bandera espanyola de la façana de l'ajuntament per una estelada

La delegada del govern espanyol ho considera un 'ultratge a la bandera' i assegura que l'acte tindrà conseqüències judicials

ajuntament-sant-pol
ajuntament-sant-pol

A l'ajuntament de Sant Pol de Mar (Maresme) ja hi oneja l'estelada en lloc de la bandera espanyola però el canvi pot tenir conseqüències judicials. Ha estat aquest dissabte a la tarda quan unes 350 persones han participat en l'acte simbòlic organitzat per l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) arran que un exregidor de la localitat interposés una denúncia davant el Tribunal Superoir de Justícia de Catalunya (TSJC) informant que la bandera espanyola no onejava al balcó de la casa conssitorial. El TSJC va fallar al seu favor, l'alcaldessa es va negar a penjar-la i els participants de l'acte han col·locat una bandera espanyola a l'interior d'una capsa per fer-la arribar a la delegada del govern espanyol, Maria Llanos de Luna, en senyal de prostesa. Llanos de Luna, però, ha desaprovat rotundament l'acte i ha avançat que ha donat les instruccions pertinents a l'Advocacia de l'Estat per "iniciar accions legals que procedeixin amb la finalitat d'exigir responsabilitats de tot ordre tant als impulsors d'aquesta acció com als qui han consentit els fets" perquè és un "acte d'ultratge a la bandera [espanyola]".De fet, en l'acte d'aquest dissabte no es va poder posar dins la caixa la bandera de l'ajuntament perquè des del consistori es va assegurar que no la trobaven i finalment hi van posar un altra bandera cedida per un altre ajuntament. Des de l'ANC es remarca que "amb aquest gest volem mostrar que a Catalunya ja oneja la bandera que ens aplega a tots els catalans des de temps immemorials" i adverteixen que "quan els símbols s'imposen es transformen en una intromissió inacceptable". Amb tot, posen de manifest que Catalunya "ha arribat al final del trajecte comú amb Espanya".

 

Per la seva part, la delegada del govern espanyol ha volgut remarcar que en l'acte es va penjar una "bandera il·legal i constitucional" fent referència a l'estelada que s'hi va penjar, i va insistir en que l'Ajuntament "incompleix la llei de banderes malgrat una sentència judicial en ferm que obliga al consistori a penjar la bandera espanyola en la façana".


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.011.064 missatges
  • 211.549 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums