Notícia

Acord CiU - PP per aprovar els pressupostos de la Generalitat de 2012

Les dues formacions tanquen de matinada l'acord després d'assolir consens en les darreres exigències populars · Camacho aconsegueix que CiU accepti signar l'acord i escenificar el pacte amb foto inclosa

artur-mas-alicia-sanchez-camacho
artur-mas-alicia-sanchez-camacho

Tal com es preveia, CiU i PP han arribat aquesta darrera matinada a un acord per tirar endavant els pressupostos de la Generalitat de Catalunya pel 2012. Després d'haver tancat els darrers serrells de les negociacions, incloent-hi la minimització de la taxa turística, del tiquet moderador sanitari, del cànon de l'aigua i la supressió de "determinades subvencions", les dues formacions han assolit el pacte pel qual els populars s'abstindran tant a la mateixa llei de pressupostos com a la d'acompanyament al ple del Parlament que s'enceta aquest dimecres, abstenció amb la qual només caldrà el vot del grup de CiU per tal que siguin aprovades. Segons informacions d'agències, l'acord finalment se signarà per escrit i amb una foto per escenificar el pacte, tal com volia la presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho. La líder popular ha presumit d'un acord "extraordinari" que es basa "en els objectius del PP a Espanya i a Catalunya". Al document de 10 punts signat per CiU i PP hi destaca la reducció d'un 25% del volum de les entitats públiques de Catalunya. "El govern ha escollit soci" ha resumit Sánchez-Camacho.Sánchez-Camacho ha definit l'acord com un "compromís polític de present i futur" amb el govern de CiU per "determinar l'agenda política, pressupostària i legislativa de 2012". L'acord, ha dit, va "més enllà dels pressupostos" i segons Camacho se centra en la crisi econòmica o l'impuls de l'ocupació. A part de la retallada del 25% del volum de les entitats públiques catalanes s'incrementarà la dotació pressupostària al món local, l'atenció especial a les víctimes del terrorisme o la millora dels recursos de la policia catalana. La taxa turística i el tiquet moderador també s'han minimitzat, com volia el PP, mentre que l'augment del cànon de l'aigua s'endarrereix 6 mesos.

 

"La geometria variable es visualitza avui, el govern de la Generalitat ha escollit un soci" ha conclòs la presidenta del PP de Catalunya.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.239.145 missatges
  • 219.061 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat