Notícia

Els Mossos d'Esquadra carreguen contra el català per protestar contra la Generalitat

Els sindicats policials SPC, SAP-UGT i SME-CCOO anuncien que els agents deixaran d'usar la llengua del país tant a nivell intern com amb els ciutadans · Asseguren que no fan política i que només és 'una manera de pressionar'

protesta-mossos-desquadra-gen2012
protesta-mossos-desquadra-gen2012

El sindicats dels Mossos d'Esquadra han decidit carregar contra la llengua catalana i deixar-la d'usar en les seves comunicacions amb els mitjans com a mesura de pressió contra la Generalitat de Catalunya en el marc de les reclamacions per una millora de les seves condicions laborals. Els delegats dels sindicats SPC, SAP-UGT i SME-CCOO han confirmat que els agents faran servir el castellà amb els mitjans, amb els ciutadans i també en totes les seves comunicacions internes, de la mateixa manera que ho faran els sindicats mateixos i tots els delegats, per tant tota la documentació interna també serà en aquesta llengua. Els portaveus han assegurat que aquesta no vol ser una mesura política contra el català sinó "una mesura més de pressió contra el govern" doncs consideren que s'han imposat retallades sense cap mena de negociació. Segons han dit a Vilaweb, creuen que Interior es preocupa més per la imatge que per la seguretat dels Mossos, de manera que atacant el català "fan la punyeta" al govern. Igualment han admès que "per llei" estan obligats a usar les dues llengües oficials però han dit que ara només en faran servir una.El portaveu que ha parlat amb Vilaweb fins i tot ha demanat que les seves declaracions constessin en castellà tot i que, de fet, les ha fet en català. A la xarxa social Twitter molts internautes estan protestant contra aquestes mesures usant les etiquetes #mossos #mossosflauta o #protestamossos. També fan referència als comptes Twitter d'aquests sindicats @SPC_me o @smeccoo i de Toni Castejón (@CastejonToni), portaveu de CCOO.

 

Paral·lelament una quarantena de delegats sindicals s'han instal·lat aquest divendres dins la comissaria que els Mossos tenen a la plaça d'Espanya de Barcelona també com a mesura de protesta per la rebaixa de les condicions laborals que ha decretat la Generalitat.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.011.064 missatges
  • 211.549 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums