Notícia

Llibertat.cat celebra 5 anys de vida

El portal considera que ha estat 'una eina útil per a l'eixamplament social de l'Esquerra Independentista' i anuncia una renovació del seu lloc web

llibertat-cat-5anys
llibertat-cat-5anys

El portal Llibertat.cat celebra aquest mes de novembre el seu cinquè aniversari d'ençà de la seva reaparició a la xarxa, un cop va assumir el relleu de l'anterior projecte Llibertat.com, que havia desaparegut anys abans després d'haver provat d'aglutinar els referents informatius dels diferents col·lectius i organitzacions de l'Esquerra Independentista. Els responsables del portal consideren al seu editorial que ha estat una eina útil per a l'eixamplament social de l'EI, contribuint a la maduració del moviment amb informació, denúncia, memòria, arguments i crítica. Per tot això esperen mantenir i ampliar aquesta eina de difusió amb una renovació del seu espai web, coincidint amb el cinquè aniversari. D'altra banda Llibertat.cat també celebrarà un acte per commemorar el 5è aniversari, al Casal Independentista "Jaume Compte" de Sants, a Barcelona, amb una xerrada sobre els mitjans de comunicació i la construcció nacional.A la xerrada "Construcció nacional a través dels mitjans de comunicació" hi intervindran Vicent Partal, director de VilaWeb; Miquel Almirall, membre de Contrastant; Roger Palà, coordinador de Mèdia.cat; Xavi Roijals, membre d'Enfocant.net, i un membre de L'Accent. Hom es pot apuntar a l'esdeveniment del Facebook i pot emprar l'etiqueta de Twitter #llibertat5anys per comentar-ne els aspectes.

 

L'acte començarà a les set de la tarda amb la xerrada i continuarà amb el Lliurament de premis Llibertat.cat; uns guardons que volen reconèixer la tasca de persones o col·lectius en favor de la lluita independentista des de diversos àmbits. Les categories són les corresponents als premis de "Fotografia", "Bloc", "Memòria històrica", "Opinió" i "Promoció de la cultura". Posteriorment es projectarà un vídeo que Llibertat.cat ha elaborat expressament amb motiu d'aquests 5 anys de trajectòria informativa i es presentarà la nova pàgina web del mitjà, que ha volgut estrenar també coincidint amb l'aniversari. A partir de les 9 del vespre es realitzarà un sopar popular per un preu simbòlic de 5 euros i finalment hi tindrà lloc una actuació de Marcel Casellas, músic i compositor.

 

Com ja hem comentat, el portal aprofitarà el 5è aniversari per renovar el seu espai web "impulsats per la fidelitat dels lectors". Segons els responsables "un dels canvis més importants serà la presentació completament diferent a l'actual. Llibertat.cat vol encarar així una nova etapa amb un canvi de format, amb una pàgina renovada gràficament i periodísticament, totalment integrada a les noves eines i adaptada al llenguatge multimèdia. Tot però, mantenint intactes els signes d'identitat que han definit sempre el mitjà: la vocació nacional i el compromís amb les lluites populars". Amb la remodelació es prioritzaran "els fets més destacats de l'actualitat del país" per adaptar-los "a les noves funcionalitats, incorporant elements multimèdia i facilitant la difusió a les xarxes socials".

 

Els administradors de Llibertat.cat consideren que en aquests cinc anys el més destacable del portal ha estat "el paper de generador de lluita ideològica" tenint en compte el moment "de desorientació política però de creixent descontentament social, d'enfortiment de l'espanyolisme, de la ideologia dominant i la dretanització, creiem que aquesta funció es fa més necessària que mai". Per això se senten satisfets "d'haver contribuït amb la nostra feina al creixement d'una alternativa independentista amb cara i ulls arreu dels pobles i ciutats. Els resultats de la CUP a les darreres eleccions municipals al Principat així ho palesen, i reflecteixen un creixent suport de la població als plantejaments polítics de la Unitat Popular com a alternativa política al desori social i polític actual".


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.484 missatges
  • 219.463 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat