Notícia

'Catalunya Sí' serà el nom de la plataforma que acompanyarà ERC el 20-N

Oriol Junqueras i Joan Carretero oficialitzen l'acord ERC - Reagrupament per concórrer junts a les eleccions al Congrés · Alfred Bosch, cap de llista, creu que és un primer pas cap a la unitat independentista

oriol-junqueras-joan-carretero-alfred-bosch
oriol-junqueras-joan-carretero-alfred-bosch

El president d'ERC, Oriol Junqueras, i el de Reagrupament, Joan Carretero, han oficialitzat aquest dissabte la coalició d'aquestes dues forces juntament amb altres organitzacions i personalitats independents per concórrer junts a les eleccions espanyoles del proper 20-N, que precisament encapçalarà un independent, l'exportaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch. Segons ha informat directe!cat, el nom escollit per la plataforma on s'integrarà tant Reagrupament com altres formacions i personalitats destacades és "Catalunya Sí", amb la intenció de recollir la voluntat del prop d'1 milió de persones que han participat al procés de les consultes sobre la independència, celebrades a centenars de municipis catalans entre 2009 i 2001. Segons Alfred Bosch aquest dia "el recordarem perquè comencem a sumar. Passo de ser el candidat d'ERC en unes primàries al candidat dels que aposten per la llibertat del nostre país". Bosch ha admès que hauria preferit que la coalició fos amb encara més partits i formacions, especialment amb Solidaritat Catalana (SI), amb qui ha afirma que "hem treballat per aconseguir-ho però al final no ha estat possible. Segurament els temps no eren prou madurs però la propera vegada ho aconseguirem".Sobre les llistes en sí mateixes encara no són definitives. S'ha especulat per exemple que Carretero podria anar com a candidat al Senat de la coalició per Barcelona, tot i que ha admès que "no m'hi veig" al Senat espanyol". Junqueras ha dit que encara no hi ha res decidit donat que ERC acaba de votar les seves pròpies llistes i encara s'han de resoldre "les llistes definitives amb els representants de Reagrupament i independents".

 

Carretero ha tret importància a aquest fet recordant que "nosaltres hem parlat amb ERC només d'objectius i programa, encara que algú pugui creure que no". "No ens barallarem per cap lloc en cap llista, és el que menys interessa en aquests moments, i nosaltres treballem a llarg termini", ha afegit. Carretero s'ha mostrat "content i orgullós" de l'acord amb ERC perquè "estem en un procés de suma i hem trencat una inèrcia de divisions en els darrers anys. La realitat, el país i els ciutadans ens han dit als independentistes que ens ho hem de fer mirar i hem de sumar i no restar. Hem entès el missatge, o anem junts o destrucció assegurada".

 

Junqueras s'ha mostrat satisfet de la coalició i ha dit que la suma de forces sobiranistes "era una obligació" perquè "tothom és conscient que Catalunya viu una hora molt greu i ho serà més a partir del 20-N, quan hi haurà un govern espanyol força més hostil, encara que sembli mentida". Pel president d'ERC "la nostra obligació com a independentistes és crear les estructures que permetin que les forces s'acumulin, treballin juntes i amb els mateixos objectius".

 

Tant Junqueras com Carretero han apostat perquè l'entesa ERC-Reagrupament sigui a llarg termini.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.239.168 missatges
  • 219.062 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat