Notícia

Quart atac contra la seu de Compromís a València en menys d'un any

La matinada d'aquest 6 d'octubre uns desconeguts han llançat pintura contra els vidres del local · Continuen així les agressions i la impunitat dels grupuscles violents d'ultradreta al País Valencià

atac-seu-compromis-valencia-oct2011
atac-seu-compromis-valencia-oct2011

La seu central de la coalició Compromís al carrer Comte Trénor de València ha estat atacada de nou la matinada d'aquest dijous. Aquest cop uns desconeguts han llançat pintura de color blau sobre els vidres del local on hi ha penjades les fotografies de Joan Ribó, Mònica Oltra i Enric Morera. Amb aquest atac ja són quatre els que ha rebut la seu de Compromís a la capital valenciana en menys d'un any: el primer el desembre de l'any passat, quan un grup de violents la va apedregar i tacar de pintura. En les dues altres ocasions els agressors van fer-hi pintades amenaçants i nous llançaments de pintura contra els vidres. La portaveu adjunta de la coalició, Mònica Oltra, ha afirmat que "el que està passant amb la seu de la nostra coalició és una prova més de què els atacs feixistes a partits o organitzacions d'esquerres o nacionalistes són continuats a València" i s'ha mostrat indignada per "la impunitat de què gaudeixen els atacs fets per grups d'extrema dreta al nostre país".Oltra ha criticat la Delegació del govern espanyol a València, de la que n'ha dit que "és incomprensible que no reconega el que està passant i adopte mesures per a què els responsables dels delictes d'odi siguen perseguits amb tota la força de la llei fins aconseguir eradicar esta lacra de la nostra societat".

 

Mentrestant el govern espanyol sempre ha considerat part de la "normalitat democràtica" aquestes contínues agresions impunes que associacions, entitats, partits i sindicats del País Valencià estant patint aquests darrers anys, a mans de grupúscles de la ultradreta espanyolista, en paraules del fins fa un any delegat al País Valencià, i tampoc "no les veu preocupants", en paraules del Secretari d'Estat espanyol de Seguretat, Antonio Camacho.

 

L'Informe Raxen de 2009, elaborat per Movimiento contra la Intolerancia, va considerar el País Valencià com el territori líder en agressions impunes i delictes d'odi.

 

 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.011.064 missatges
  • 211.549 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums