Notícia

Editen un fulletó per informar sobre el català i la seva cultura als turistes

La Plataforma per la Llengua el publica amb l'objectiu d'apropar la llengua als estrangers i nouvinguts · Explica la posició internacional del català amb diverses estadístiques

plataforma-llengua-benvinguts-catalunya-fulleto
plataforma-llengua-benvinguts-catalunya-fulleto

La Plataforma per al Llengua ha editat un fulletó [PDF] desplegable en català i anglès amb l'objectiu d'apropar el català als estrangers i nouvinguts que visiten casa nostra i despertar el seu interès envers la llengua. El fulletó és desplegable, porta per títol "Benvinguts a Catalunya" i disposa de diverse parts traduïdes també a altres llengües com l'alemany, el francès o el castellà. En el llibret s'enumeren entre d'altres coses dades estadístiques que demostren que el català és una llengua plenament viva i amb un pes considerable a nivell internacional: com ara que actualment compta amb uns 9 milions de parlants, superant o igualant en nombre de parlants a llengües com el danès, el suec o el grec; que és llengua oficial d'una àrea demogràfica que abraça uns 11,5 milions d'habitants; que ocupa el 19è lloc a Internet en pàgines web per parlant; o que és la 22a llengua més traduïda en versió original en el món editorial.El desplegable també inclou la descripció d'alguns dels trets culturals i folklòrics del país, com els castells, els diables o algunes danses tradicionals catalanes, i un petit vocabulari bàsic en català.

 

El material ha estat elaborat per la Plataforma per la Llengua i la Fundació Vincle, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i el suport de la Diputació de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili. Se n'han editat 5.000 exemplars, que es distribuiran durant el que queda d'estiu per diversos indrets de Catalunya, especialment per les zones més turístiques i de més afluència de persones nouvingudes. L'entitat ha començat ja a repartir els fulletons, a través de les seves delegacions territorials, per hotels, oficines de turisme, ajuntaments i centres turístics de tot el país.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.254.116 missatges
  • 219.564 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat