Notícia

Francisco Camps serà jutjat per suborn pel cas Gürtel

El Tribunal Superior de Justícia valencià veu indicis que el president de la Generalitat podria haver acceptat regals · Al judici, que tindrà lloc la tardor d'enguany, Camps s'haurà de defensar de l'acusació de suborn impropi

francisco-camps-generalitat-valenciana-pp
francisco-camps-generalitat-valenciana-pp

El president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, serà jutjat pel cas "Gürtel" acusat de suborn. Així ho ha decidit el Tribunal Superior de Justícia valencià, que ha trobat indicis que Camps podria haver acceptat regals en la trama a canvi de favors, en una decisió que no és recurrible a cap altra instància judicial. El president valencià haurà de respondre de les acusacions de delicte de suborn impropi en un judici que probablement es celebrarà la propera tardor. També ho hauran de fer altres exalts càrrecs del govern valencià, com Ricardo Costa (exsecretari general del PP valencià i actual portaveu d'Economia), Víctor Campos (exvicepresident de la Generalitat) i Rafael Betoret (excap de l'equip de govern de la Conselleria de Turisme). Els advocats de Camps han intentat a darrera hora una maniobra per esquivar la imputació judicial, cambiant la seva declaració i exposant la possibilitat d'haver rebut regals però "en qualitat de president del PP valencià" i no de president de la Generalitat. El TSJ ha desestimat aquesta possibilitat.El procés que ha acabat amb aquesta imputació s'ha allargat dos anys i les ha vist de tots colors, des de l'obertura inicial del procediment judicial pel TSJ, fins al seu arxivament, passant per la reobertura del sumari per part del Tribunal Suprem espanyol.

 

El magistrat José Flors creu que hi ha molts indicis per encausar Camps, acusat de rebre com a regal 25 vestits per valor de més de 14.000 euros. Segons la Fiscalia Anticorrupció, Camps els va rebre eltre 2005 i 2008, en els que va cometre un delicte de suborn impropi continuat i demana per ell una multa de 41.250 euros. Tot amb tot el president Camps es beneficiarà del fet que la modificació del codi penal de 2010 no s'aplica als delictes anteriors, perquè des de fa un any la llei castiga aquest delicte amb 3 anys d'inhabilitació i fins a mig any de presó.

 

El jutge Flors ha imposat una fiança de 53.000 euros a Francisco Camps, qui fa pocs mesos va declarar que només disposava de 4.000 euros als seus comptes.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.011.064 missatges
  • 211.549 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums