Notícia

Pas endavant d'Oriol Junqueras per liderar ERC

L'eurodiputat i alcalde de Sant Vicenç dels Horts confirma que presentarà candidatura a presidir ERC al proper congrés dels republicans · 'Em sento amb força, amb entusiasme i preparat per a fer-ho'

oriol-junqueras
oriol-junqueras

L'historiador, eurodiputat i alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, ha anunciat aquest cap de setmana que presentarà una candidatura per presidir ERC al proper congrés dels republicans, a mig setembre. Després d'haver mantingut un prudent silenci, amb el tret de sortida oficial del procés congressual, el darrer dissabte, Junqueras ha fet el pas endavant i ha anunciat en una entrevista al diari Ara que té previst optar a liderar el partit. L'eurodiputat afirma que se sent "amb força, amb entusiasme i preparat per ser president d'ERC" i agraeix el gest de Puigcercós, Benach o Portabella de "cedir terreny a la nova gent". Junqueras vol impulsar per al congrés una candidatura unitària "que garanteixi "els elements de continuïtat dels nostres millors valors i les nostres millors pràctiques, però, alhora, de tanta renovació com calgui". Per això vol "un projecte unitari i integrador" tot i que "si no pot ser, tampoc passa res. ERC és un partit democràtic en on la gent s'hi pot expressar lliurement".Sobre el càstig electoral que ha rebut ERC a les darreres convocatòries electorals, Junqueras considera que "l'electorat ha percebut certa incoherència entre el que creuen que hem dit i el que creuen que hem fet". "Ho hem de corregir", creu, perquè "no només hi ha d'haver coherència discursiva i programàtica sinó també emocional".

 

Preguntat sobre la tria entre esquerra nacional o front patriòtic, Junqueras diu que "no cal contraposar-ho". Per l'eurodiputat, ERC "vol la plenitud nacional i al mateix temps és un partit de valors republicans i socials, no hi veig cap incompatibilitat". Per això vol "un projecte amplíssim en què cap la majoria de la societat" tot i que avisa que no es vol perdre "en debats estèrils".

 

Junqueras no vol "limitar ERC a ser el partit més gran del sector més petit" sinó que vol "que sigui el partit més gran de Catalunya" perquè si els catalans volen un estat a Europa "necessitem un partit que contribueixi tant com sigui possible a aquest projecte" i "ERC està ben situada per fer aquesta funció històrica, sovint dura".


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.009.879 missatges
  • 211.512 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums