Notícia

Catalunya, exclosa dels 7.500 milions del Pla Extraordinari d'Infraestructures espanyol

El Ministeri espanyol de Foment no ha invertit a Catalunya cap dels 7.492 milions licitats fins ara en aquest concepte · El pla preveu invertir 17.000 milions d'euros a l'Estat espanyol per generar ocupació al sector de les infraestructures

infraestructures-carreteres
infraestructures-carreteres

Catalunya no ha rebut ni un euro dels 7.492 milions d'euros licitats fins ara pel Pla Extraordinari d'Infraestructures (PEI) que impulsa el govern espanyol mitjançant el Ministeri de Foment. El PEI es va encetar l'any 2010, acaba el 2012 i és previst que destini 17.000 milions d'euros al conjunt de l'Estat espanyol per impulsar projectes que generin ocupació al sector de les infraestructures. De moment però quan ja se n'han licitat gairebé la meitat al Principat no se li ha assignat ni un euro, malgrat que hi ha importants infraestructures en construcció i en renovació, com ara el projecte per als accessos al Port de Barcelona. Per aquest motiu el portaveu de CiU a la comissió, Pere Macias, ha demanat la compareixença del secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures, Víctor Morlan, al Congrés. Macias considera "d'extrema gravetat" que per primera vegada l'Estat faci un pla d'infraestructures "i no destini ni un sou euro a projectes catalans".Vincle relacionat:

 

- Pla Extraordinari d'Infraestructures [PDF en castellà al servidor del Ministeri de Foment]


Opina

Configuració
 • Formatge 6.643 8 318

  Però com és possible? Una cosa és fotre'ns contínuament, l'altra fer-ho a cada oportunitat i de forma brutalment descarada. Fins i tot a ells els hi hauria de fer vergonya.

 • Daniel1714 2.168 14 800

  Per favorrrr, que més ha de passar, per que fotem el camp d'aquest estat!!!!!!!

 • tuvok 66 11

  Hi ha molta gent, que tot i adonar-se'n i ser conscients de tot aquest maltractament econòmic de l'Estat envers Catalunya, em diuen tot sovint: "Quítatelo de la cabeza (la independència), ya nos ocuparemos nosotros de que esto no pase (votant en contra a un hipotètic referèndum d'autodeterminació)". Sabeu qui són? Són les families d'immigrants espanyols, que omplen especialment l'àrea de l'extraradi metropolità de Barcelona (Hospitalet, Esplugues de Llobregat, etc.) i el seu argument és simplement "Porque me siento y soy español", és a dir, és una qüestió de sentiments. No atenen a raons, només al cor. I aquesta és una característica del ser humà. Espanya ja pot escanyar-nos, ja... que la decisió per la gran majoria és només qüestió de vísceres, no de butxaca.

  • Sabadellenc 3.770 15 547 👍 88

   tuvok escrigué:

   Hi ha molta gent, que tot i adonar-se'n i ser conscients de tot aquest maltractament econòmic de l'Estat envers Catalunya, em diuen tot sovint: "Quítatelo de la cabeza (la independència), ya nos ocuparemos nosotros de que esto no pase (votant en contra a un hipotètic referèndum d'autodeterminació)". Sabeu qui són? Són les families d'immigrants espanyols, que omplen especialment l'àrea de l'extraradi metropolità de Barcelona (Hospitalet, Esplugues de Llobregat, etc.) i el seu argument és simplement "Porque me siento y soy español", és a dir, és una qüestió de sentiments. No atenen a raons, només al cor. I aquesta és una característica del ser humà. Espanya ja pot escanyar-nos, ja... que la decisió per la gran majoria és només qüestió de vísceres, no de butxaca.

   Discrepo obertament.

    

   Catalunya no és independent a causa de la burgesia catalana botiflera. Històricament parlant, sempre ha estat així i ho segueix sent en l´actualitat (llegeixi's CyU).

    

   Prou de donar la culpa a la vella i la nova immigració.

   • tuvok 66 11

    Jo només he dit el què em diuen molt sovint aquests immigrants (o com a mínim els que jo conec): "Quítatelo de la cabeza (la independència), ya nos ocuparemos nosotros de que esto no pase (votant en contra a un hipotètic referèndum d'autodeterminació)".

     

    La burgesia catalana és culpable de posar pals a les rodes i no fer el què cal fer per assolir el referèndum d'autodeterminació. Però un cop arribat al referèndum, la gent immigrant que conec m'ha dit sempre que tots votarien en contra i que no tenim res a fer. I si només fos la població immigrant espanyola, això rai que no serien majoria... també en conec d'altres, ben i ben catalans (de Figueres de varies generacions) que m'han dit que votarien en contra, també per qüestions de sentiments (se senten més espanyols que catalans). I se n'adonen de l'escanyament econòmic, ho reconèixen... però no atenen a raons, només a les vísceres.

     

    Ara, respecte la burgesia catalana, estem d'acord, doncs només es preocupen de les seves butxaques i les seves poltrones, i amb això de la Catalunya - Comunidad Autónoma i el seu ideari nacionalista ja tenen muntat el negoci de les seves vides, i naturalment no hi volen renunciar.

   • folto_gat Usuari sumador 4.036 7 👍 585

    Catalunya no és independent per que els colons andalusus o veten, i punt.

     

  • EmulatorQ Usuari sumador 63.328 15 5 👍 18.191

   Doncs a aquests se'ls ha de preguntar si els agrada que els tractin d'aquesta manera, menyspreant-los (ja que viuen a Catalunya, encara que no se'n sentin, a ells també els menyspreen) tot negant-los les inversions a què tenen dret (PEI, fons de competitivitat, espoliació fiscal...).

   • tuvok 66 11

    Si si, quan em deien que ja s'encarregarien ells d'evitar que Catalunya fos independent, votant-hi en contra, jo els preguntava si els semblava bé perdre 3.000 € /any, pagar més impostos, etc (inclús els vaig fer veure el vídeo http://www.zeniting.com/player.php?id=228&app=1)... Però no hi ha manera, els importa una merda, només volen evitar la independència de Catalunya.

    El problema, tal i com ho veig jo, és que es pensen que a una Catalunya independent ells (tots el immigrants espanyols) tindrien problemes, que no podrien veure les teles que ells veuen (les estatals), que estarien discriminats en parlar en espanyol, que es posaran murs a les fronteres i ja no podran anar per autopista a Andalusia a veure els seus parents, etc. El problema és que hi veuen més desavantetges que avantatges. I d'això en té la culpa tant la premsa espanyolista, que s'ha dedicat a vendre la independència com algo dolent, i també n'és culpa de l'independentisme, que mai ha donat cap missatge integrador, més aviat al contrari (només fa falta fer un cop d'ull a fòrums, com ara aquest, i veure com hi ha molts comentaris menystenint o insultant allò que és espanyol). Per a entendre-ho, la pregunta que ens hauríem de fer és: veient com a molts àmbits es menyprea i insulta tot a llò que és català des d'Espanya, ens agrada a nosaltres formar-ne part? Doncs a molts immigrants tampoc els agradaria formar part d'un país (Catalunya) on se'ls menysprea o insulta, ja que en una Catalunya independent els papers serien tot just intercanviats (segons com ho veuen ells). El dia que l'independentisme sigui integrador i, per exemple, parli d'una Catalunya independent amb el català i també el castellà com a idiomes oficials, enlloc de només el català (per posar un exemple) llavors haurem donat el primer pas per assolir l'Estat català. És l'única manera de tenir alguna possibilitat que tota aquesta gent pugui plantejar-s'ho, com a mínim (de votar-hi a favor).

 • defensor Usuari sumador 11.476 16 175

  Espanya, com és lògic, inverteix al seu territori.

  Cal dir res més?

 • Valicore 10.309 9 208 👍 11

  S'ha de ser idiota per no votar per la independència! És com si els espanyols ho en fan un joc! "Mire, mire, ¿Cuánto les podemos joder sin que reaccionen? A ver, ya les hemos anulado el estatuto en el tema de la lengua, ahora porque no excluir-los de un programa que en buena parte han financiado ellos, ajajajajajajaj"*

   

  Però au va catalans, és impossible que continueu així.

   

  *: Mira mira, quant els podrem fotre les coses sense que reaccionin? A veure, ja n'hem anul·lat l'estatut en el tema de la llengua, ara perquè no excloure'ls d'un programa que en bon part han finançat ells mateixos, ahahahahahaha

 • Ferreret82 394 13

  i a les illes no ens donen res?

 • Anna_93 652 7 👍 2

  Què se'n podia esperar, sinó?

 • Witx 601 8

  Quanta gent catalana fora del Racó se n'assabenta d'aquestes coses. Cal que tots ho fem circular no només entre els nostres, sinó a tot arreu. Aprofiteu les campanyes electorals, els actes als municipis, qualsevol oportunitat en que hi siguin ciutadans i polítics, i llegiu-los aquest titular. Porteu imprès el pdf del Ministerio i deixeu-lo a qui no us cregui.

Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.238.522 missatges
 • 219.044 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat