Notícia

La CAL presenta 'L'Escletxa', la revista de la llengua i la cultura catalana

amena_31
amena_31
La Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) presenta aquest mes una nova revista editada per ells mateixos anomenada L'Escletxa.

Anteriorment, L'Escletxa era un butlletí informatiu de la CAL, però amb la nova empenta que ha agafat l'entitat, han cregut necessari donar-li una presència i una distribució majors.

L'objectiu de la revista és poder transmetre una proposta de consciència i actituds positives en favor de la llengua i la cultura catalana i donar espai a uns debats sociolingüístics que ja fa massa temps que viuen amagats en àmbits acadèmics de difícil accés per la societat, així com donar una base teòrica a aquelles lluites que s'estan duent a terme a favor de la llengua; divulgar uns debats sobre l'estat de la nostra llengua que no surten normalment dels àmbits acadèmics o professionals; exposar el treball que es duu a terme des de la pròpia organització i des de la societat civil en general en favor de la normalització lingüística; i, finalment, sensibilitzar el poble català sobre la necessitat de catalanitzar la nostra vida quotidiana.

[ Continua ]

Ja no es poden comptar amb els dits d'una mà els anys d'existència d'aquesta Coordinadora en favor del català al nostre país, i és una responsabilitat que s'han fet seva, editar una revista que, sense pors, posés sobre la taula una situació injusta, anormal, genocida i anticultural com la que li està tocant patir a la llengua catalana i al poble català de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

Aquesta responsabilitat que acullen amb il·lusió, doncs, no seria coherent si no es fes ressò d'aquesta situació involutiva arreu de les terres catalanes, arreu dels Països Catalans. Per aquest mateix motiu i per normalitat nacional, trobareu l'opinió i la participació a L'ESCLETXA de persones de tots els racons del territori nacional.

Gràcies, finalment, per la vostra confiança i esperem que gaudiu de la lectura i que us ajudi en la vostra important tasca en defensa del català. Esperem que us plagui la lectura del primer número i la rebeu amb la mateixa il·lusió amb què és feta. Us informem que el segon número de la revista sortirà properament, concretament al mes de setembre.

El número d'aquest mes està dedicat a dos dels aspectes més desagradables de la substitució lingüística que pateix el nostre poble: les agressions que els Estats espanyol i francès fan contra el català, i el dolor i el patiment que senten els i les catalanoparlants davant del retrocés en l'ús de la nostra llengua.

A més a més inclou:

-Entrevista a Enric Larreula

-Articles de Salvador Cardús, Josep C. Serra i Bernat Joan

-Reportatge: "2002, viure en català continua essent impossible"

-La diada de Sant Jordi

-El compromís de Gaudí amb la llengua catalana

-Federació Escola Valenciana

-I a més, llibres, notícies d'arreu del país, agenda...

Podeu trobar la revista en format PDF al web http://www.cal-llengua.org/escletxa.cfm

Igualment, si esteu interessats en rebre-la a casa o a la vostra entitat, podeu escriure'ns a escletxa@cal-llengua.org, cal@cal-llengua.org o trucar al 93 415 90 02.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.486 missatges
  • 219.463 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat