Notícia

La Generalitat valenciana continua perdent recursos contra la unitat de la llengua

El Tribunal Suprem espanyol rebutja de nou els arguments del govern valencià que es negava a admetre que la titulació de Filologia Catalana acredités coneixements de valencià a les oposicions docents · STEPV xifra en 21.000 euros el cost dels 37 recursos

palau-generalitat-valenciana
palau-generalitat-valenciana

La Generalitat valenciana continua perdent recursos i rebent sentències contràries per la seva obstinació a negar-se a reconèixer la validesa dels títols de Filologia Catalana per acreditar coneixements de valencià. Dues noves sentències del Tribunal Suprem espanyol rebutgen els arguments del govern valencià i l'obliguen a admetre aquesta titulació per acreditar els coneixements lingüístics necessaris per exercir de professor al País Valencià. Segons el Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV), autor del recurs, la Generalitat ha perdut ja fins a 37 sentències judicials a tots els nivells (Suprem, Constitucional i TSJ valencià) d'aquest estil, que avalen l'equivalència de la titulació i refermen la unitat de la llengua catalana ja que n'avalen aquest nom "per referir-se a la llengua pròpia del País Valencià". El sindicat lamenta "l'obsessió anticatalana de Camps que obliga als serveis jurídics a presentar recursos sense fonament".La sentència del Suprem "afirma reiteradament que el govern valencià aporta com a única i exclusiva base del recurs la suposada infracció de l'article 7.1 de l'Estatut d'Autonomia valencià", que diu que les dues llengües oficials en territori valencià són "el castellà i el valencià", segons comenta el sindicat. Així, el recurs que va presentar el govern valencià a l'alt tribunal espanyol "no compleix ni tan sols els mínims arguments legals necessaris perquè prospere". El TS ha criticat que el recurs no aporta cap argument jurídic i es limita a repetir el que ja havia dit en anteriors ocasions. De fet el text del govern Camps no entra ni a discutir els arguments de la sentència inicial que havia recorregut.

Ara fa un any ACPV i STEPV van denunciar que la Generalitat havia dilapidat més de 16.000 euros en recursos judicials perduts per aquesta mena de sentències. Ara la quantitat ja no baixa de 21.000 euros "que han sortit de les butxaques de tots els valencians" recorda el sindicat.

 

Arran de les darreres sentències el govern valencià va acceptar mig d'amagat convalidar els coneixements de valencià als titulats de Filologia Catalana (sense citar-la explícitament) a la darrera convocatòria, on feia referència a un Reial Decret que es refereix a aquesta titulació. Així la Conselleria d'Educació evitava haver de parlar de Filologia Catalana o de "català" de forma explícita. Poc després, el darrer estiu, el Tribunal Superior de Justícia valencià va obligar la Generalitat a citar "explícitament" el títol de Filologia Catalana com a vàlid per acreditar i convalidar els coneixements de valencià a les oposicions docents.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.141.273 missatges
  • 215.651 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat