Notícia

Quan molesta que s'aprengui el català

Andrés Iniesta anuncia a les xarxes socials que està aprenent català i que aviat farà una roda de premsa en aquesta llengua · Rep l'aplaudiment dels catalans i les crítiques de molts espanyols: 'Te comunicas como un nacionalista'

andres-iniesta-catala-facebook
andres-iniesta-catala-facebook

El jugador del FC Barcelona Andrés Iniesta ha anunciat aquest divendres mitjançant les xarxes socials que després d'haver estat aprenent català a partir d'ara intentarà "deixar-se anar" en aquesta llengua, i per això ben aviat farà alguna roda de premsa en català. Iniesta ha fet aquest anunci en català, castellà i anglès al seu compte Twitter i al de Facebook, un missatge que ha estat rebut amb molta alegria per una gran majoria de catalans que han sel·leccionat amb un "M'agrada" el text (ja supera els 30.000) i que li han deixat nombrosos comentaris de suport (més de 5.000). Per forces espanyols i altres castellanoparlants en canvi el sol fet d'haver après català ja és una ofensa i així li ho han fet saber, i molts d'ells li han criticat el comentari en català assegurant que "no l'entenen" tot i que com ja hem dit ell ha fet l'anunci en els tres idiomes. Alguns exemples de comentaris negatius són: "Cuando hables a las masas habla en castellano por favor. Así nos entendemos todos" o "una cosa es ser del Barcelona,trabajar en ese club,pero comunicarte como un nacionalista?es una lengua oficial,si,pero no es la tuya".Un breu recorregut pel llistat de comentaris ens deixa algunes perles:

[Ruben Paredes Rodriguez] Andres,despues de esta mongolada, te voy a bloquear.Ahora te quedas con los catalanes,pq los españolitos no nos enteramos de NADA,al final el cancer q supone el BARCELONA te ha contajiado.Como asturiano,del sporting y seguidor de Villa,te pido q al guaje no me lo toqueis.

 

[Ana de la Torre] Pienso que no deberías hablar catalán porque no es tu lengua,hasta hoy pensaba que eras español y me sentía orgullosa de ser castellano-manchega como tu,pero me da que te estas vendiendo. Iniesta,una cosa es ser del Barcelona,trabajar en ese... club,pero comunicarte como un nacionalista??es una lengua oficial,si,pero no es la tuya.Si quieres enriquecerte pon mas interés en el ingles y busca otros idiomas que te abran mas puertas que el catalán. Una profesora.

 

[Cesar Garcia] no iniesta,tu no me ables en catalan que se me cae un mito,un manchego de pura cepa que able en catalan,hes como si un islamico adore a jesucristo,y que conte que soy del barça

 

[Larry Landi] dejate de catalan!!! arriba España y visca el barça, y recordar que sois Españoles aunque os joda!!! que pa chupar del estado bien que poneis la mano y seguro que la mitad sois andaluces como vuestro expresi jejeje que triste.

[Esteban Sanz Ramírez] Esta bien que aprendas catalán. Pero si lo quieres hablar hablalo con tus coleguillas. Cuando hables a las masas habla en castellano por favor. Así nos entendemos todos

[Pablo Cañada Arce] Andrés tu no!!!!!!! catalan noooo

[Jose Mesa] Comenta en castellano y asi lo entendemos todos, incluso los catalanes.

[Encarna Molina] Si quieres que todos sepamos lo que dices escribe en español porque no todos somos catalanes, gracias

[Dani Ag Casnva] Ahí t has pasao!!! No creo q fuese necesario...como manchego q eres...

[Encarna Molina] Soy del Barsa hasta la médula, y Murciana, pero no aguanto este insulto que me hacen hablándome en catalán, tienen que respetar que tienen seguidores que no conocen el catalán, a veces me da gana de ser de otro equipo pero no puedo, vivo esos colores desde que era una enana. Por favor respetar, gracias

[Antonio Daniel Melero Muñoz] en españoñ campeon ,en españolllllllllllllll

 

[Jonathan Coca Sánchez] k asco de catalanes!!!! si si vosotros nos respetais mucho!!! anda y k os den!!

Nota de la redacció: hem preferit deixar els comentaris amb la sintaxi i llengua original pel seu especial interès i per la impossibilitat de traduir faltes i errades sintàctiques.

 

Convidem els usuaris a deixar comentaris similars que vagin trobant tant a les xarxes socials com a mitjans esportius digitals espanyols. Val a dir també que també hi ha intervencions de castellanoparlants que aplaudeixen que Andrés Iniesta estigui aprenent català i anglès.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.483 missatges
  • 219.463 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat