Notícia

El PP veta de nou exigir el requisit lingüístic a l'administració valenciana

Els vots populars tomben a les Corts Valencianes una moció de Compromís en aquest sentit que tenia el suport de PSPV i EUPV · El text proposava també impulsar el valencià entre els diputats de la cambra

corts-valencianes-parlament
corts-valencianes-parlament

El PP ha tornat a fer us aquesta setmana de la seva majoria absoluta a les Corts Valencianes per tombar una proposta de Compromís que exigia el requisit lingüístic a tot el personal de l'administració valenciana. El text, que va comptar amb el suport dels diputats de PSPV-PSOE i EUPV de la cambra, incloïa, a part del requisit, un paquet global de mesures per impulsar el valencià en tots els àmbits, tal com va explicar el diputat de Comrpomís Josep Maria Pañella: l'increment de línies d'ensenyament en valencià, l'impuls de l'ús oral de la llengua per part dels diputats de les Corts que siguin de zones considerades catalanoparlants, l'augment de les emissions en valencià de la televisió pública valenciana fins el 90%, la col·laboració amb altres cadenes "del nostre àmbit lingüístic" per la promoció i interncanvi de programes, destinar un mínim de 50.000 euros anuals a la indústria audivisual valenciana i les activitats de doblatge corresponents, i finalment la promoció de grups de música, teatre i artistes que treballen habitualment en valencià.La diputada del PP Ángela Barceló va justificar el vot contrari dels populars assegurant que el govern valencià ja fa prou per la llengua donat que hi ha un miler de centres educatius que ofereixen l'ensenyament en valencià, o recordant el nyap Microsoft-Generalitat per traduir els menús de programari. Per Barceló l'administració valenciana ja té en compte la possessió d'un títol que acrediti els coneixements de valencià a l'hora de convocar les places i per això la política actual de l'executiu Camps és "responsable" i té en compte "les necessitats reals de la societat valenciana". Actualment saber la llengua pròpia compta com a mèrit i no com a requisit per obtenir una plaça de treball que depengui de la Generalitat valenciana.

 

Per part del PSPV-PSOE la diputada María Vicenta Crespo va criticar que la Generalitat pari de plurilingüisme mentre menysprea la llengua pròpia al sistema educatiu. La diputada d'EUPV Marina Albiol també va carregar contra el govern valencià pel "mensypreu a la nostra llengua" i va recordar que "els valencianoparlants estem discriminats per parlar la nostra llengua: el català".

 

El PP ja va impedir l'estiu de 2010 la inclusió del requisit lingüístic a la Llei de la funció pública valenciana, una de les principals reivindicacions d'entitats, associacions i sindicats en defensa del valencià.


Opina

Configuració
 • Saó 36 7

  El que m'estranya  d'aquests antivalencians del pp és que no hagen ficat com a demèrit el conèixer el valencia per a poder accedir a l'ocupació pública. Millor no donar idees...

   

  Vas als hospitals i cada vegada més el trobes amb més metges que, no només no t'atenen en valencià, sinó que es que ni t'entenen, són més castellans que el formatge manxego. L'altre dia casi m'envien al oftalmòleg especialista en lloc del meu iaio per que no entenia res de la llengua que parla el 80% del poble on treballa.

   

  Això sense comptar la lentitud del sistema sanitari valencià.

   

 • EmulatorQ Usuari sumador 60.182 15 6 👍 15.019

  Com defensen el valenciano!

Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.140.988 missatges
 • 215.641 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat