Notícia

El govern espanyol reitera que el que fa la ultradreta al País Valencià és 'normalitat democràtica'

El delegat de l'executiu a València, Ricardo Peralta, considera que les visites intimidatòries i les accions dels grupuscles feixistes a casals i entitats són 'diferències ideològiques' part de la 'vida democràtica'

agressions-paisvalencia-recopilacio-impunitat_73
agressions-paisvalencia-recopilacio-impunitat_73

Després de l'atac d'España 2000 al centre social El Terra de Benimaclet, que s'emmarcava en la "visita" que membres d'aquest grupuscle violent de la ultradreta espanyolista van fer a la localitat, amb manifestació inclosa, associacions de veïns i comerciants del muncipi van aprovar un comunicat de repulsa a la ultradreta, segons confirmen a l'Informatiu. El text assegura que "Les entitats i comerços de Benimaclet denunciem la situació de pressió, atac i por que s'ha creat sobre algunes de les associacions i comerços d’este barri per part d'este grup violent". El delegat del govern espanyol al País Valencià, Ricardo Peralta, però, ha tret ferro a aquestes denúncies i ha assegurat que aquestes amenaces "formen part de la vida democràtica", paraules similars a les que ja va expressar fa mesos arran d'altres incidents violents impunes.Peralta considera que "si respecten la legalitat [aquests grups] formen part de la riquesa democràtica", ja que segons ell la manifestació de la ultradreta pel poble "es va desenvolupar amb absoluta normalitat". Malgrat els incidents i les amenaces que van succeir dins El Terra, Peralta assegura no tenir "constància" de cap denúncia, malgrat els nombrosos testimonis d'aquells fets, molts dels quals eren membres de les forces de seguretat -més capficats a demanar les dades als membres del Terra que a aturar els agressors-. Pel delegat del govern espanyol "en una societat democràtica cal ser conscients que existeixen diferents posicions ideològiques" que cal respectar.

 

El comunicat dels veïns i associacions del barri també exigeix una reunió amb responsables de la Delegació del govern espanyol al País Valencià per tal de "cercar mesures i solucions a esta situació de provocacions, agressions i atacs", una situació que perpetua "la sensació d'indefensió i impotència", en una paraula, impunitat, que requereix un contrapunt, i per això demanen "el posicionament d’institucions, organitzacions i partits polítics en contra d'aquest tipus de violacions dels nostres drets més fonamentals".

 

Peralta ja va assegurar l'any passat que aquesta mena de successos eren part de la "normalitat democràtica". Fa aproximadament un any Valencianisme.comdenunciava que un dels seus administradors havia estat agredit i amenaçat perquè deixés d'exercir com a tal. També el Bloc Nacionalista Valencià (BNV) va denunciar diverses agressions, una d'elles produida durant la tradicional processó del matí del darrer 9 d'octubre, quan un grup d'ultradreta els va perseguir i amenaçar fins a fer-los fora de la comitiva.

 

De fet la seu nacional del Bloc a València va aparèixer la matinada del 15 d'octubre de 2009 plena de pintades amenaçants, i no és la primera vegada. Aquests són alguns més dels atacs que pateixen les entitats, partits i personalitats del País Valencià que no s'han apuntat al carro de l'espanyolisme. Sense anar més lluny el 2008 ens va deixar atacs a seus de partits (ERPV, BNV) a esdeveniments culturals (Correllengua de Gandia) a entitats (ACPV, Casals d'ACPV com el de Gandia), llibreries (Llibreria 3i4, Llibreria de la UV) o fins i tot a sindicats (Intersindical Valenciana).


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.254.597 missatges
  • 219.580 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat