Notícia

Presenten el documental 'Fora de joc', que debat l'oficialitat de les seleccions catalanes

L'audiovisual de 52 minuts repassa el conflicte i explora els motius que dificulten la participació dels esportistes catalans sota bandera catalana a nivell internacional · S'espera que TV3 l'emeti properament

fora-joc-documental-batabat-seleccions
fora-joc-documental-batabat-seleccions

La productora Batabat (responsable entre d'altres de "Terra Lliure, punt final") ha enllestit el documental "Fora de joc" (vegeu-ne el tràiler) que analitza l'assumpte de l'oficialitat de les seleccions esportives catalanes. L'audiovisual analitza en 52 minuts la història de les seleccions catalanes, així com els motius i els conflictes que han marcat la trajectòria i la defensa de l'objectiu d'unes seleccions esportives competint oficialment a nivell internacional. El documental, que compta amb el suport de la Plataforma ProSeleccions, es presenta aquest dimarts en preestrena, al cinema Comèdia de Barcelona, però properament serà emès per TV3. El seu director, Jordi Finestres, considera que les situacions que s'han viscut els darrers 5-10 anys recullen una sèrie de polèmiques i injustícies "que van molt més enllà de l'esport, en el terreny de la política". El documental mostra com el govern espanyol ha usat diners públics per dur a terme accions i pressions contra l'oficialitat de les seleccions catalanes.Finestres explica també que persones vinculades a l'esport espanyol (com membres del Consejo Superior de Deportes, o d'algunes federacions espanyoles) han declinat intervenir al "Fora de joc". També han rebutjat sortir-hi alguns esportistes d'èlit "prou coneguts" que han preferit no intervenir al documental sobretot després d'haver constatat les repercussions i conseqüències que pot tenir a nivell esportiu posicionar-se en un tema com aquest. Finestres diu entendre aquests darrers motius, ja que s'hi barregen també "contracets de publicitat" i "qui ha de moure fitxa són els parlaments i els polítics, no tant els esportistes".

 

Per tot plegat Finestres creu que la principal conclusió és "que cal un estat" per tenir seleccions oficials pròpies. Si bé hi ha algunes federacions i esports que tenen la selecció catalana com a oficial, en d'altres, especialment en els esports més importants i populars, és pràcticament impossible aconseguir-les sense un estat propi.

 

Al documental hi apareixen, entre d'altres:

 

-Isidre Oliveras de la Riba (expresident de la Federació Internacional de Patinatge)
-Carmelo Paniagua (president Federació Espanyola de Patinatge)
-Ramon Basiana (President Federacio Catalana de Patinatge)
-Santiago Fisas (Exsecretari de l'Estat per l'Esport)
-Joan Laporta, expresident del FC Barcelona.
-Miquel Masoliver, jugador hoquei patins.
-Ivan Tibau, exjugador hoquei patins.
-Joan Ricart, president Federació Catalana Bitlles i Bowling
-Xavier Vinyals, president Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.253.917 missatges
  • 219.554 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat