Notícia

Rajoy confirma que el concert econòmic català faria inviable l'Estat espanyol

Afirma que Catalunya és, juntament amb Madrid, el motor econòmic espanyol, fet que impedeix el concert · Recorda que 'no es va demanar al seu moment' durant la negociació de la Constitució

mariano-rajoy-pp
mariano-rajoy-pp

El líder del PP i segons les enquestes futur president espanyol, Mariano Rajoy, ha recordat que el concert econòmic per a Catalunya "faria inviable l'Estat" perquè "juntament amb Madrid genera la major part del PIB". Així ho ha assegurat avui en declaracions a "Els matins de TV3". Rajoy coincideix així amb el director del diari espanyol El Mundo, Pedro J. Ramírez Codina, que va dir exactament el mateix sobre la impossibilitat que Catalunya assoleixi el concert econòmic, perquè de fer-ho esfondraria econòmicament l'Estat espanyol. A l'Estat espanyol només gaudeixen del concert econòmic, és a dir, recapten tots els impostos directament i posteriorment paguen a les arques espanyoles la part que correspon per serveis estatals, Euskadi i Navarra. El van aconseguir els representants i negociadors bascos presents a les ponències que van acabar amb la redacció final de l'actual Constitució espanyola, el 31 d'octubre de 1978.El concert català no va ser exigit aleshores pels representants catalans presents a la negociació del text, tal com recorda el propi Rajoy: "El concert a Catalunya no es va demanar al seu moment, però ara és inviable".

 

Reagrupament i Solidaritat Catalana ja han avisat amb diversos informes que el concert econòmic per a Catalunya, principal objectiu del més que probable govern de CiU i Artur Mas per a la propera legislatura catalana, és impossible d'assolir sense una reforma de la Constitució espanyola, que requereix 2/3 de vots favorables al Congrés (i per tant el suport de PP i PSOE), a part d'un referèndum a nivell espanyol, convocatòria d'eleccions espanyoles i de nou 2/3 de vots favorables a la cambra baixa espanyola.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.252.461 missatges
  • 219.499 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat