Notícia

Ofensiva del PP contra la llengua catalana

Els populars preparen una bateria de recursos contra normatives lingüístiques d'institucions catalanes de tots els nivells, fins i tot contra aquelles en què els mateixos càrrecs del PP hi van votar a favor

alberto-fernandez-diaz-alicia-sanchez-camacho
alberto-fernandez-diaz-alicia-sanchez-camacho

El PP català prepara una onada de recursos judicials contra normatives lingüístiques a totes les institucions catalanes, sobretot de l'àmbit municipal. Ho va confirmar ahir la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho en companyia d'Alberto Fernández Díaz, que va anunciar que presentaran els recursos "que siguin necessaris" per tal que "es compleixi la llei" i no es parli "del català com a llengua preferencial" en cap cas. Tot plegat és conseqüència de la sentència del TC sobre l'Estatut, que el juny d'enguany entre altres coses va anul·lar que el català pugués ser llengua preferencial a les institucions catalanes. Aquesta setmana entre recursos de PP i CCC, ja s'han suspès els reglaments de l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Lleida, però l'ofensiva continuarà contra altres municipis i institucions, també amb la col·laboració inestimable de C's i de la nova Defensora del Pueblo.Així, Camacho va confirmar que el PP durà "fins al final" la "defensa del bilingüisme en tots els àmbits: escola, administració, hospitals, i arreu on els catalans puguin tenir-hi accés". En conseqüència va anunciar que "continuarem presentant recursos al TSJC en tots aquells reglaments que estableixin l'ús preferent del català a diputacions o ajuntaments de tot Catalunya".

 

Curiosament els grups municipals del PP a l'Ajuntament de Tarragona i al de Girona van votar-hi reglaments lingüístics pràcticament calcats del que ara els populars han recorregut a l'Ajuntament de Barcelona. En aquest sentit es podria donar la paradoxa que el PP portés al TSJC normatives que es van aprovar amb els vots dels regidors i càrrecs populars de les respectives institucions.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.253.920 missatges
  • 219.554 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat