Notícia

Corbacho avisa que la independència de Catalunya 'no seria pacífica'

El ministre espanyol de Treball i número 3 del PSC per Barcelona assegura que un 'divorci' entre Catalunya i Espanya seria 'traumàtic'

celestino-corbacho
celestino-corbacho

El ministre espanyol de Treball i número 3 per Barcelona a les llistes del PSC, Celestino Corbacho, ha dit avui que a les properes eleccions al Parlament del 28-N el que hi ha en joc "no és només un govern per quatre anys" sinó el model de relació entre Catalunya i Espanya. En aquest sentit Corbacho ha assegurat que si Catalunya es "divorcia" de l'Estat espanyol -econòmicament o totalment- cal tenir en compte que seria un procés "traumàtic", "com passa amb alguns matrimonis", i sobretot "no pacífic". Així ho ha assegurat en una conferència del "Fòrum Europa. Tribuna Catalunya" en presència de diferents consellers de la Generalitat i diputats del Parlament. Pel ministre de Treball, la relació dels catalans amb l'Estat espanyol "té una forta càrrega sentimental" que "no es poden desendollar" i per tant la decisió de divorciar-se'n és "personal i intransferible".Corbacho ha defensat el model catalanista del PSC, que vol desenvolupar-lo usant els instruments d'autogovern que ofereix l'Estatut, i ha advertit sobre les "dreceres" polítiques que volen "allunyar" Catalunya d'Espanya. Pel ministre de Treball, el PSC defensa un projecte de Catalunya "oberta a Espanya, a Europa i al món". També ha afirmat que mai Catalunya havia tingut un autogovern tan elevat i tan pròsper en els darrers 30 anys.

 

El candidat del PSC també ha dirigit uns advertiments a les polítiques del partits que defensen l'allunyament de l'estat espanyol. En aquest sentit, ha advertit sobre aquestes polítiques i dreceres i ha conclòs que Catalunya es pot desconnectar de l'estat espanyol com es pot divorciar un matrimoni. Corbacho, però, ha recordat que els divorcis poden ser tant de 'mutu acord o traumàtics' i en aquest cas, un eventual divorci de Catalunya amb l'estat espanyol seria 'traumàtic' i tampoc seria pacífic, que 'no s'enganyin els que despleguen aquestes polítiques.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.528 missatges
  • 219.464 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat