Notícia

29-S: vaga contra la reforma laboral del govern espanyol

Gran part dels sindicats, entitats i partits del país han fet crides a secundar-la · També hi és convocada per al conjunt de l'Estat espanyol, excepte pels principals sindicats bascos

ocupacio-edifici-banesto-barcelona-set2010
ocupacio-edifici-banesto-barcelona-set2010

Des del punt de la mitjanit que la vaga del 29-S està en marxa. Sobretot ahir, però també durant els darrers dies, hi va hagut nombrosos actes que convidaven la ciutadania a afegir-se a la mobilització i a la protesta. De fet, dilluns es van organitzar assemblees obertes a diferents punts del territori català per valorar quines possibilitats hi ha d'articular un espai que vagi més enllà del dia d'avui, data fixada per les centrals sindicals majoritàries, i ahir al vespre es van repetir les cercaviles i les cassolades a diferents ciutats encoratjant a tothom a sumar-se a l'acte de repulsa a la reforma laboral del govern espanyol. En algunes ciutats s'han repartit octavetes en àrab per aconseguir una mobilització al més àmplia possible. Ara bé, tot i que l'altre dia anunciàvem que els sindicats UGT, CCOO havien acordat amb el Ministeri espanyol de Foment oferir uns serveis mínims en alguns sectors públics i del transport, la Confederació General del Treball (CGT) ahir al matí va anunciar que es desentenia d'aquest acord. Els que sí que es mantenen ferms al pacte són, a banda dels dos grans espanyols, SPC, USTE-STE, Fete-UGT i la Intersindical-CSC, a diferència dels bascos ELA i LAB que han optat per instar la ciutadania a actuar amb normalitat. Al seu torn, els aeroports de Girona i Reus han clausurat la pràctica totalitat dels vols i tant el Port de València com MercaValència i MercaBarna resten aturats.Ahir, mitjans com TV3, EFE, ACN, Catalunya Ràdio, La Vanguardia, El País, El Punt i l'Avui van anunciar que se sumaven a la repulsa i que només emetrien un butlletí horari a les hores en punt. A més a més, les rotatives de La Vanguardia, El Periódico i l'Sport no han funcionat. D'altra banda, entitats com Intermón Oxfam o la Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya, i SEAT, Nestlé, Cobega, Valeo i Grupo Z també secunden la vaga i, en molts casos, tenen piquest a les entrades dels seus locals. Correus té un seguiment total des de primera hora (el punt de la mitjanit) i els serveis d'escombraries estan parats a moltes ciutats.

 

Pel que fa als partits polítics, l'Esquerra Independentista del País Valencià, la CUP i el conjunt l'esquerra independentista, ERC i Solidaritat Catalana han donat el seu suport explícit a la reivindicació d'avui. Per contra, tot i no ser de l'àmbit polític, el Cercle Català de Negocis (CCN) s'hi ha posicionat públicament en contra. També cal parlar del cas de la cooperativa Abacus, la qual ha amenaçat diversos treballadors en cas que se sumin a la protesta i una situació similar s'ha viscut a ComRàdio, on el comitè d'empresa ha denunciat coaccions per mantenir la programació habitual malgrat els serveis mínims.

Respecte a l'ocupació de l'edifici de l'antiga seu de Banesto situat al centre de Barcelona, el jutjat de guàrdia ha arxivat la denúncia que van interposar els propietaris dient que l'edifici es troba abandonat i que, per tant, no hi ha cap possessió lesionada pels ocupants.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.253.920 missatges
  • 219.554 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat