Notícia

Dani Comas: 'El seleccionador espanyol em va dir que no em convocava per motius polítics'

La Federació Espanyola de Ciclisme l'exclou del combinat del Mundial de l'UCI per haver participat amb Catalunya al Mundial de la Biketrial International Union

dani-comas-biketrial-trial
dani-comas-biketrial-trial

El set vegades campió del món de trialbici/biketrial, Dani Comas, explica avui mitjançant el lloc web de la Plataforma ProSeleccions el veto que ha patit per part de la Federació Espanyola de Ciclisme -amb el vistiplau de la Federació Catalana-. Fonts espanyoles havien esgrimits motius tècnics per la seva no inclusió a l'equip espanyol per a la disputa del Mundial de la Unió Ciclista Internacional (UCI), que es disputa aquest cap de setmana al Quebec. En Comas ha demostrat avui que el motiu real de la seva exclusió de l'equip és la seva participació oficial representant Catalunya al Mundial organitzat per la Biketrial International Union (BIU), una federació internacional paral·lela i totalment diferent de l'UCI on Catalunya hi té federació pròpia.La primera prova que ha mostrat Comas és un correu electrònic del seleccionador espanyol Miguel Hernández on el cita per anar al Mundial de Canadà, abans de la seva participació al Mundial de la BIU. Posteriorment va rebre una carta amenaçadora de la Federació Espanyola de Ciclisme on li suggerien ''que no seria convenient que participés'' amb Catalunya a aquest Mundial.

 

També ha fet referència i adjuntem un control antidoping en regla davant les acusacions de la presidenta de la Federació Catalana de Ciclisme Carme Mas. Com ha explicat Sergi Blàzquez, vicepresident de la Plataforma Proseleccions ''podria haver intervingut més a ajudar el Dani Comas com a vicepresidenta també de l'espanyola''. Al Dani també l'han acusat, tant la catalana com l'espanyola de ciclisme, de no tenir la llicència en regla quan enguany ha participat tant al Campionat d'Espanya com a una prova de la Copa del Món.

 

Així doncs per Comas la Federació Espanyola ''va decidir castigar-me per haver participat al campionat del món BIU amb Catalunya en el què, a més a més, vam ser campions del món''. El campionat va tenir lloc el 24 i 25 de juliol a Vilanova de Prades i el 31 i 1 d'agost a Itàlia, on Comas va participar oficialment sota bandera catalana, i a més a més va acollir un partit Catalunya-Espanya.

 

Les reaccions del Dani Comas han estat clares i sinceres: ''s'han barrejat coses polítiques amb l'esport. La Federació Catalana de Ciclisme i la Federació Espanyola de Ciclisme s'han inventat cada dia una excusa diferent. La BIU és oficial i una entitat totalment diferent a la UCI. Per la mateixa UCI i el Consejo Superior de Deportes el Biketrial és un esport diferent al Trialbici de la pròpia UCI''. El 7 vegades campió del món (3 en trialbici en competicions de l'UCI, i 4 en biketrial en competicions de la BIU) ha reconegut que el seleccionador espanyol Miguel Hernández li va dir que ''els motius venen de dalt. I no em van firmar la inscripció ni anant per lliure (pagant les despeses) com s'ha fet sempre si no vas convocat''.

 

El Dani assegura que 'ho tornaria a fer. Tornaria a representar a Catalunya. És un plaer competir amb la selecció catalana i més tenint en compte que és un esport nascut aquí''. El que no vol el Dani però, com s'està encarregant de fer la catalana i l'espanyola de ciclisme mitjançant el Sr. Daniel Perramon, és que ''utilitzin aquest cas per impressionar als més joves i em posin a mi d'exemple del què els pot passar si practiquen el biketrial i no el trialbici de la UCI''. Per finalitzar el Dani ha explicat que el que vol ara és centrar-se només en aquest esport ''el proper setembre hi ha una prova del campionat d'espanya organitzat per la UCI i confio en poder-hi anar''.

 

I si el tornessin a vetar està tranquil ''per Monty, la meva marca, és molt més important el Biketrial i el campionat de la BIU''. Comas ha acabat dient que no descarta emprendre ''accions legals'' davant aquesta injustícia que no és nova. El vicepresident de la Plataforma, Sergi Blàzquez, ha explicat que l'entitat: ''denúncia públicament la persecució esportiva que reben molts esportistes catalans. No és el primer cas; també els hi ha passat a l'Oleguer, a l'Ivan Tibau, al Miquel Masoliver, o al futvòlei on Espanya no va participar en un campionat on hi havia Catalunya per pressions del CSD''.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.630 missatges
  • 219.468 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat