Notícia

La Viquipèdia en català assoleix la 13a posició mundial en nombre d'articles

Supera la versió noruega amb més de 275.000 articles · Enguany també s'ha convertit en la primera Viquipèdia del món en qualitat

viquipedia-en-catala
viquipedia-en-catala

L'edició catalana de la Viquipèdia ha superat l'edició noruega en nombre d'articles, fet que l'ha permès situar-se en la 13a posició mundial en la classificació per aquesta categoria, on supera ja els 275.000 articles. El creixement de la Viquipèdia catalana continua amb pas ferm, ja que el març d'enguany passava els 250.000 articles, el setembre de 2009 superava els 200.000 articles, i el darrer gener assolia la primera posició mundial en qualitat. Aquest rànquing de qualitat ordena les més de 270 edicions de Wikipèdies segons la seva extensió i l'assoliment dels 1000 articles considerats més importants pels usuaris d'una enciclopèdia. Fa un parell de setmanes el Museu Britànic també va guardonar la Viquipèdia en català per la qualitat de dos dels seus articles. Podeu veure les dades completes de la versió catalana de la Viquipèdia a la secció d'Estadístiques.El projecte Viquipèdia és realment internacional i multilingüe: hi ha més de 270 edicions en diferents llengües, que funcionen de manera autònoma. Tot el text de la Viquipèdia, i moltes de les imatges i altres continguts, està disponible sota la llicència de Creative Commons Reconeixement i Compartir-Igual (CC-BY-SA, versió 3.0 No adaptada) i la Llicència de documentació lliure de GNU (GFDL, en la última versió, sense seccions invariants ni textos de portada o contraportada). Podeu veure'n els detalls ací.


La Viquipèdia

Tothom pot col·laborar a la Viquipèdia. Qualsevol persona amb una connexió a Internet pot crear nous articles, o editar els que ja existeixen. Podeu ajudar al projecte creant o editant articles en aquells temes que són del vostre interès. Heu comprovat ja si existeixen articles sobre el vostre poble o comarca, la vostra professió o les vostres aficions? No cal ser un expert per a col·laborar en la Viquipèdia: qualsevol col·laboració constructiva és benvinguda, fins i tot si només és una correcció ortogràfica.

Podeu crear articles de bell nou, o adaptar-los d'altres fonts, sempre que respecteu els drets d'autor. Si voleu contribuir a la Viquipèdia, podeu anar a la següent pàgina d'introducció per aprendre com funciona en pocs passos. També podeu consultar-hi les Preguntes Més Freqüènts (PMF). O fins i tot podeu anar a la Taverna on els usuaris i editors de la Viquipèdia en català fan tertúlia o discuteixen aspectes de la mateixa Viquipèdia o d'altres temàtiques.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.253.939 missatges
  • 219.554 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat