Notícia

Militants d'ERC insten el partit a consultar sobre un pacte amb Reagrupament i Solidaritat Catalana

Volen que es consulti a les bases tal com al 2006 es va fer per rebutjar l'Estatut

consell-nacional-erc
consell-nacional-erc

Un sector de la militància d'ERC vol forçar la direcció del partit a consultar les bases sobre ajuntar-se amb Solidaritat Catalana i Reagrupament per tal de configurar una candidatura independentista unitària. Considerant que "ERC no passa per una situació gaire idíl·lica" perquè "ha perdut la credibilitat" entre l'independentisme consideren que és un bon moment per consultar si cal "una unitat d'acció" independentista. El republicà de Bigues i Riells, Carles Barcons, un dels promotors de la iniciativa, ha assegurat que la idea és fer una consulta a la militància com la que va portar el partit a rebutjar l'Estatut del 2006, a banda que en el cas que s'acabés formant la coalició, forçaria CiU a moure's per no quedar-se "sola amb el PP i el PSOE". "Si tothom pensa i obra de forma egoista no assolirem mai la independència", sentencien.
Opina

Configuració
 • Picany 6.586 10 329 👍 1.432

  Nosaltres votarem Reagrupament, que semblen els més dignes per ara. Si s'entenen tots plegats millor, però no semblen gaire centrats.

 • frami 25 7

  A mi em sembla que en els darrers temps a ERC l'hi ha pesat mes el costat esquerrà,

  que la voluntad de dur a terme la independencia, pot ser també perque estaven molt sols i les condicions no eren tan òptimes com ara.

  Esperem que vinguin a formar part de la gran coalició per la independència

  Animo a tota la gent am voluntad de independència, a sumarse a aquest projecte.

  Suma Independència + Reagrupament + Solidaritat Catalana

  Es hora que els catalans ens despertem i caminem tots junts amb les nostre diferències

  pero amb un objectiu comú.

  Catalunya t'estimo

   

  • Daniel1714 2.168 13 795

   Totalment d'acord amb tu.

   Al 2003 només ERC parlava d'independència i el que es va aconseguir és força als demés a tirar per un nou estatut i treure les caretes de tots plegats fins a dia d'avui.

   Ara tothom pot saber que pensa cada partit.

   ERC segueix apostant per la independència i ja ha donat per finiquitat aquest estafatut,després de la sentència del TC i haver fet palès el límit del psc i dels espanyols.

   Ara estaria bé veure una coalició per fer el pas que falta, SI+ERC+Reagrupament+SC.

   Després d'aconseguir la independència, ja cada un dels partits o moviments ja es definiria cap a on vol tirar, des de la desaparació passant per seguir a la política,defensar la república,fer-ho des de la esquerra o la dreta...el que sigui, però ara INDEPENDÈNCIA.

    

   Salut

 • malllamplll 26.830 9 39 👍 1.143

   

   Crec que no s'han assabentat dels canvis a Esquerra.

 • pajuly 8.512 8 254

  No crec que les bases puguin fer virar el partit en la direcció que desitgen. Crec que la cúpula d'ERC té molt clar el seu paper...

   

  Per si de cas, em preparo pel seguit d'aconteixements d'aquesta tardor

   

 • Powerhead 4.610 10 468

  pobres il·lusos que encara militen a esquerra pensant-se que podran canviar el rumb del partit...

 • Ferreret82 394 12

  Tampoc podem oblidar que Esquerra no és el partit majoritari, i que sha vist forçat a governar amb el PSC, cosa que per força obliga a més que fer el que un vol, a corregir els tics espanyolistes del PSOE. Es com un Windows amb paquet català i Service Pack xDDDD. El psoe seria el SO i ERC -ICV el paquet català i service pack. Corregeix coses, però no és la panacea.

   

  Crec que Esquerra s'equivocara si no s'ajunta amb SI i Reagrupament, mai les coses havien estat tant de cara per arribar a la independència.

 • Tarraconí 511 7 👍 50

  Ara mateix ERC és menys independentista i més esquerrana que mai!!!

 • borgg 646 9

  Jo no sé on veieu l'esquerrania d'esquerra...

 • Layonard 14 11

  No crec que ERC escolti als militants que propugnen el pacte...

  Només cal veure la prepotència amb la que van quan se'ls parla de les formacions independentistes actuals (Rcat, SI i SC), diuen:

  - "La independència no la poden fer partits nous, cal l'experiència d'ERC".. jo penso.. si en 67486341354 anys no ho han aconseguit .... és com a les empreses, l'experiència va bé xD però la gent nova i emprenedora encara va millor. 

   

   

  PD: Soc nou aquí

 • LLIURES 1.592 15 953

  Els dirigents d'Esquerra fa temps que han perdut la R i la C. Ara son només E i si volen retrobar les seves sigles anteriors no tenen més remei que escoltar les seves bases i fer cas al que els hi diguin. No era ERC un partit assambleari? Es que E ja no ho és? Si als actuals dirigents no els hi agrada el que li diguin les bases, que pleguin i deixin pas a uns altres. Altra sortida serà un tarrabastall per E.

  Imagino que serà difícil entendres amb en Laporta, però ERC i Reagrupament han de fer valer els seus valors en front de la "cara " que només hi aporta en Laporta. Pero compta que aquesta "cara" pot ser molt rendible electoralment, tampoc cal despreciar-la.

 • estelat 3.804 8 534

  Aviam quan arriben les eleccions, veurem el que passa.

 • Askatasun 9.073 8 238

  I encara hi ha gent que diposita la seva confiança a E..

  Tinc ganes de veure que passarà a les eleccions!!

Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.011.064 missatges
 • 211.549 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums