Notícia

Solidaritat Catalana: Reagrupament puja al carro i ERC considera imprescindible la presència de CiU

CDC i Artur Mas declinen comentar la proposta de Laporta, i UDC rebutja pronunciar-se · S'esperen reaccions per part d'ICV, EUiA i CUP en els propers dies

alfons-lopez-tena-joan-laporta-uriel-bertran
alfons-lopez-tena-joan-laporta-uriel-bertran

La proposta llançada ahir per Joan Laporta, Alfons López Tena i Uriel Bertran, per dur a terme una gran coalició catalanista-sobiranista de cara a les properes eleccions al Parlament, sota el nom de "Solidaritat Catalana per a la Independència", amb l'objectiu de proclamar la independència des del Parlament, ja ha obtingut les primeres reaccions. Reagrupament ha estat una de les primeres formacions en acceptar la proposta de Laporta d'iniciar converses per la coalició, ja que considera que accepta el seu full de ruta per declarar de forma unilateral la independència com a via per l'Estat propi. El líder de Reagrupament, Joan Carretero, va dir que la proposta de Solidaritat Catalana "ens dóna la raó". També va dir que "cal veure com s'articula aquesta idea", tot i que va considerar que "no és cap brindis al sol". Mentrestant ERC no va emetre cap nota de premsa, però sí va enviar un comunicat intern als seus militants, assegurant que esperaran que CiU "mogui fitxa" perquè sinó tot el projecte esdevindrà "paper mullat". La missiva també recorda que, de moment, Esquerra "és l'únic partit parlamentari que aposta per un Estat propi".De fet ni els republicans ni CDC van voler comentar el tema de forma oficial. Qui sí en va parlar va ser Jordi Fàbrega, president d'Entesa pel Progrés Municipal i de Decidim.cat, que va manifestar el seu total suport a Solidaritat Catalana.

 

La notícia de la proposta de Laporta, Tena i Bertran va revolucionar ahir els mitjans catalans. En només 12 hores la notícia a Racó Català ja comptava amb més de 2.200 lectures i 80 comentaris.


Opina

Configuració
 • FreeCatalonia1714 29 12

  Endavant amb la iniciativa. Jo sóc ideològicament proper a les CUP però si aquestes no es poden votar perquè no es presenten al Parlament català o no s'hi apunten, votaré, doncs, Solidaritat Catalana. Hem de superar com sigui l'acomodament i control que duen sobre la política catalana i el nacionalisme (sobiranisme o independentisme) partits pactistes com CiU i Esquerra.

   

  Calen noves vies que apostin radicalment (clarament, pacíficament i si cal amb desobediència civil no violenta, però sí de resistència) per la independència, superant la legislació i les lleis espanyoles, i anant directament a les lleis internacionals (i a l'ONU si cal) i la Declaració de Drets Humans del 1948.

   

  Ara és l'hora que tots apostem per una via nítidament independentista. Ara o mai. I cal que escoltin les CUP, Ragrupament... i si cal, Esquerra i CiU.

   

  O ara o mai. Independència.

 • Askatasun 9.073 9 239

  La postura d'ERC no és la adequada.

  • ReiDelMam 7.605 13 283

   A mi em sembla que tenen raó quan des d'Esquerra diuen que si no s'hi suma CiU la proposta perd sentit.

   • Askatasun 9.073 9 239

    Sí que és cert que si CiU no s'hi suma, ja no tindrà tanta "potència" el projecte se SC, però crec que el que es preten és que s'hi sumin el màxim nombre de partits possibles, i si n'hi ha que comencen a dir que si no s'hi suma aquest,. jo no hi vaig..etc, acabarà fracassant la iniciativa. Jo, personalment, ho trobo una falta d'iniciativa propia.

    També R.cat hagués pogut dir que si DC no i va, ells tampoc no s'hi sumarien, però no ho han fer, perquè han vist que està bé aquesta iniciativa.

    • ReiDelMam 7.605 13 283

     Crec que es diferent el cas de DC amb el de CiU. De fet el de CiU no té comparativa amb ningú, perquè és el partit amb més suport de Catalunya, i és imprescindible que sigui a Solidaritat Catalana. Sinó penso que és inviable.

     • Askatasun 9.073 9 239

      Sí, certament, CiU i DC estan a dos nivells clarament diferents. Però crec que el projecte en qüestió ha de ser capaç de tirar endavant amb o sense CiU (i el més probable és que sigui sense..)

      • fcim 19.275 10 81 👍 2.058

       en qüestió ha de ser capaç de tirar endavant amb o sense CiU

        

       Tens raó, però si som realistes, jo penso que ha de ser capaç de tirar endavant amb o sense CiU, perquè aquests no s'hi afegiran. Cambó en els seus temps era catalanista i va acabar recolzant Franco i treballant directament amb l'espionatge franquista. CiU és el que ahir era la Lliga Regionalista, no ho oblidem.

        

 • fcim 19.275 10 81 👍 2.058

  Mentrestant ERC no va emetre cap nota de premsa, però sí va enviar un comunicat intern als seus militants, assegurant que esperaran que CiU "mogui fitxa" perquè sinó tot el projecte esdevindrà "paper mullat". La missiva també recorda que, de moment, Esquerra "és l'únic partit parlamentari que aposta per un Estat propi".

  Esquerra "és l'únic partit parlamentari que aposta per un Estat propi" amb Montilla com a president de la futura República Catalana, i ZP com a ambaixador d'Espanya.

   

  Esquerra busca una manera discreta de dir que NO, perquè ells tenen com a preferència un tercer tripartit que els garanteixi la poltrona i l'equidistància. Si diuen NO, és una paraula lletja que pot ferir sensibilitats a les seves bases i votants, per tant, és més estètic dir esperem a CiU (sabent que CiU no s'hi afegirà), així CiU queden com els dolents i E es renten les mans.

   

  Tinc els meus dubtes que les CUP s'hi afegeixin també, però si fessin una reflexió tampoc seria una mala idea.

   

 • LLIURES 1.592 16 954

  Aquesta ideia era i es de Reagrupament. El senyor Laporta que havia tingut converses amb els reagrupats, funda un partit amb quatre gats, agafa la idea, s'envolta dels promotors de les consultes i la tira endavant. Molt bé. I ara qué? Tots units però per fer què després de fer la proclamació de la independència. Tindrem un guirigall després? Quin programa té Solidaritat Catalana?

  Jo proposo que s'uneixi amb l'autor de la ideia (Rcat) però amb humilitat (Sr. López Tena), adopti el seu programa (que ideològicament es totalment transversal, independent de dretes i d'esquerres), arreplegui l'experiència i la organització, ells i tots els que s'hi afegeixin (que segur que no seran cap dels partits oficials) i llavors sí, endavant!

  Reagrupament es Independència i Regeneració Política, que son les dues coses que de ben segur voldria la gent si ho conegués. Acceptarà SC la segona premisa?

  Per exemple: El senyor Uriel Beltran s'ajustaria generosament a una limitació de mandats? Aqui hi ha d'haver molta generositat per totes les parts i tots els implicats.

  El senyor Laporta sabrà limitar-se al seu paper institucional, o voldrà actuar com ha fet al Barça, envolicant-lo tot? Jan, has renunciat a la teva antiga familia política? no sigui que algú pensi que pots ser un taurò per l'independentisme. S'ha d'esborrar qualsevol dubte. Ets el millor per la teva empenta, valentia i reconeixement internacional. Aprofita les teves qualitats i deixa de banda les teves febleses.

  Ajuntem-nos tots, però compte! fem les coses bé. Tenim una gran responsabilitat i aconseguirem una gran confiança. No la malbaratem. Seria desastrós pel nostre païs.

Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.253.935 missatges
 • 219.554 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat