Notícia

Entitats i partits acorden combinar senyera i lema a la manifestació del 10-J

La pancarta 'Som una nació. Nosaltres decidim' encapçalarà la marxa, amb una gran senyera al centre dividint el lema i amb el president i altres càrrecs sostenint-la

independencia-manifestacio-decidir-independentisme
independencia-manifestacio-decidir-independentisme

"Som una nació [Gran Senyera] Nosaltres decidim". Aquesta serà finalment la pancarta que encapçalarà la manifestació d'aquest proper dissabte 10-J per rebutjar la sentència del TC espanyol, amb el President de la Generalitat, José Montilla, i altres càrrecs institucionals i polítics sostenint la part central de la mateixa -on hi haurà la senyera-, i amb els representants d'Òmnium Cultural i les altres entitats i associacions adherides als laterals, sostenint en ambdues bandes cadascuna de les parts que conté el lema de la marxa. Aquest és l'acord final a què han arribat entitats i partits polítics després de la darrera reunió que hi ha hagut avui a la seu d'Òmnium de Barcelona, un cop dimarts la junta de l'entitat es va negar a cedir a les pretensions del PSC i Montilla, que volien que el President i una gran senyera lideressin la marxa, i que la pancarta amb el lema "Som una nació. Nosaltres decidim" anés uns metres més enrere.Així doncs el lema "Som una nació" anirà a una banda, "Nosaltres decidim" a l'altra, i enmig les unirà una gran senyera. Durant tota la setmana el PSC s'ha encarregat -directament o via mitjans afins- de pressionar durament Òmnium i les entitats convocants i adherides per apropiar-se del conjunt de la manifestació i sobretot del seu lema i significat. L'entitat ja havia provat de conciliar anteriorment lema i senyera a la capçalera de la pancarta.


Opina

Configuració
 • Àngel 577 14 👍 75

  De fet jo haguès preferit altres alternatives:

   

  1) Pancarta primigènia al davant, personatges de la societat civil sostenint-la, poble sobirà amb les seves estelades i, tancant la manifestació, (com en una processó de Setmana Santa) les autoritats autonòmiques i la guardia urbana i el representant del ministeri de defensa.

   

  2) Dues pancartes. Una "Som una nació" sostinguda pels personatges de la societat civil i al darrere en fila tancada el poble sobirà amb les estelades. La segona pancarta, en paral·lel a la primera "Nosaltres decidim" sostinguda pels polítics autonòmics i sindicalistes del règim, i seguits pel Fainé, el Alemany, el Godó, el Rosell...i convidats (Esperanza Aguirre, Membres del TC...)

 • miluSBD 3.195 13 627

  Va home va, no ens esquincem les vestidures per això.

   

  És evident que en part el PSC s'ha sortit amb la seva, per desgràcia té molt poder i molta influència.

   

  Però no té el poder d'evitar que desenes (potser centenars) de milers de manifestants anem amb estelades enormes i cridem lemes com "La nostra sentència, la independència".

   

  Als diaris el que sortirà serà el lema principal "Som una nació, nosaltres decidim", i la bandera catalana, i la unitat de totes les forces, i una multitud d'estelades. Si ho fem bé no podran amagar res d'això.

   

  Serà una jornada històrica.

  • Àngel 577 14 👍 75

   "Cataluña se manifiesta por el Estatut" (teles i diaris espanyols). Dues imatges: els presis autonòmics i una d'aèria de la cua amb banderes tant lluny que no es distingiran)

   A sota com a subtitol: "Algunos independentistas acudieron para gritar sus consignas".

    

   Diaris i teles del món que tenen corresponsals a Madrid i que beuen de les fonts anteriors:

   "Catalunya, rica regió del nordest espanyol, reclama més autonomia" (en diferents idiomes).

    

   Explicació del post (per estalviar suspicàcies i evitar experiències de dejà vu en no explicar-ho amb evidència): el post no pretén desanimar a l'assistència, només vol inocular la vacuna contra el desengany del dia 11 als politicament carregats de bona fe.

   • arrancanaps Usuari sumador 16.663 11 105

    les teles i diaris espanyols diran el que els hi roti fem el que fem... ves per on...

     

    a alguns sembla que us preocupa molt el que dirà Espanya... i es curiós que aquests a qui tant us preocupa sigueu els que no hi anireu...

     

    "manda huevos"...

    • Àngel 577 14 👍 75

     El que pensi i digui Espanya en si mateixa, tant se me'n fot. El que ja no se me'n fot una mica menys és que els corresponsals dels grans mitjans de comunicació mundials són a Madrid i fan les informacions des d'allà desprès de llegir l'ABC, el Mundo, la Razón, El País...I de veure i sentir TVE, Intereconomia...

     I vagi o no hi vagi, el que em preocupa és el desencís de la gent de bona fe, perquè em fa por que a l'octubre els tinguem encara deprimits i es quedin a casa amb el fosc pensament de "no hi res a fer", "tots són iguals"... Aquesta és la meva preocupació, no la quantitat de gent que anirà a Barcelona. Pensa que el 18 de febrer de 2006 erem més de 700.000... i ?

     • arrancanaps Usuari sumador 16.663 11 105

      doncs jo hi era entre aquests 700.000 i ara hi tornaré a ser...

       

      tu dius que no vols que caiem en aquest desànim i resulta que tu ja hi has caigut...

       

       

      • Àngel 577 14 👍 75

       Argumenta, contra argumenta, opina, presenta fets, però no intentis mai valorar intencions o sentiments o voluntats d'altri no manifestades.

       • arrancanaps Usuari sumador 16.663 11 105

        només cal llegir el que has deixat mes amunt...

         

        "Cataluña se manifiesta por el Estatut" (teles i diaris espanyols). Dues imatges: els presis autonòmics i una d'aèria de la cua amb banderes tant lluny que no es distingiran)

        A sota com a subtitol: "Algunos independentistas acudieron para gritar sus consignas".

         

        Diaris i teles del món que tenen corresponsals a Madrid i que beuen de les fonts anteriors:

        "Catalunya, rica regió del nordest espanyol, reclama més autonomia" (en diferents idiomes).

        • Àngel 577 14 👍 75

         Això era una predicció sobre premises existents. Lògica aristotèlica. I com a demostració de que era això, quan un company em re planteja les premises (vid infra), rectifico científicament la conclusió, sense cap dol, ans al contrari.

         • arrancanaps Usuari sumador 16.663 11 105

          fins i tot un nen de P3 si llegeix totes les teves intervencions d'aquests últims dies se n'adona de que l'únic que intentes es desmobilitzar al personal...

           

          • Àngel 577 14 👍 75

           El que pretenc és que no es desmobilitzin a la tardor! (però és clar, això ja és de P4)

          • arrancanaps Usuari sumador 16.663 11 105

           i es clar... i això ho aconseguiràs desmobilitzant al personal i que al final només hi vagi el PSOE i ho converteixi en un "aquelarre" unionista oi??? 

          • Àngel 577 14 👍 75

           Ja és un aquelarre unionista. No cal que jo li converteixi, ja ho han fet els professionals. I com el Màgic Andreu o el Mag Lari, molta gent no els ha vist el truc.

           En fi, només desitjo que l'aterratge a la realitat no sigui devastador i que el que compta, que són els vots i la fermesa no se'n ressentin massa.

           I ho deixo aquí, que qui no ho hagi entès a aquestes alçades de debat, ja no ho entendrà fins que es faci gran.

   • miluSBD 3.195 13 627

    Al contrari, jo penso que els diaris al servei del PP instrumentalitzaran la manifestació amb titulars com "El Montilla más nacionalista se manifiesta junto a miles de independentistas en defensa de la 'nación' catalana"

   • __25199__ 9.687 9

    més que autonomia: 

     

    Katalonien, der Nation Nordosten der Iberischen Halbinsel, das Recht in Anspruch zu entscheiden.

     

    Catalogne, nord-est du pays péninsule ibérique, qui revendique le droit de décider.

     

    Catalonia, nation in the the North-Eastern side of the Iberian pensinsula, reclaims the right to decide

     

    Kataloonia, rahva kirde Pürenee poolsaarel, väites õigus otsustada.

     

    Katalonia, narodu północno Półwyspie Iberyjskim, twierdząc, że prawo do decydowania.

     

    Katalonian maan koillisosassa Iberian niemimaan vaatimalla oikeutta päättää.

     

     

 • Puigdomènech 9.856 12 217 👍 2.866

  Ridícul per part del PSOE-c perquè han quedat com uns vailets rebecs als quals se'ls hi ha de donar la raó per part de la gent gran, i més intel·ligent. Molt absurd tot plegat. som o no som una nació, srs del psc? I doncs, si ho diu l'estatut que defensen on és el problema? cínics...

   

  Total, que anirem amb lema, tal i com ha de ser.

  I a aquests els hi posen la bandereta per a que callin ja d'una vegada. No em sembla malament tot i que jo no hagués cedit.

 • glomayol 49 12

  La capçalera de la notícia ho diu tot:
  "dividint el lema" i amb el president i altres càrrecs sostenint-la (la divisió) 

 • selrac 702 9

  No es tractava de "derrotar el PSC", es tractava de no desvirtuar el lema i, alhora, ´de desactivar un conflicte que estava cremant i desmobilitzant a molta gent. Sols espero que tothom sàpiga passar pàgina i que a partir d'avui fins dissabte cada cop que les notícies parlin de la manifestació no vagi associat a "conflicte", "picabaralla", "interessos partidistes", etc...

 • Skaw 30.735 13 29 👍 4

  Com si davant vol anar Fraga. Si el 80% porta estel·lades, ja se sap de que va. Tothom amb la mani, amb estel·lades (i el seu pal)

 • Compte Català Climent Usuari sumador 24.304 8 47

  El que importa és que els Independendistes hem guanyat!!!!

   

  "SOM UNA NACIO. NOSALTRES DECIDIM", serà finalment el que encapçali la Manifestació!!!!

   

   

  Molt aviat, Catalunya Independent!

   

   

 • wu ming 13.839 15 145

  "Som del PSC, nosaltres decidim"

 • arrancanaps Usuari sumador 16.663 11 105

  No em sembla malament...

   

  ara, el PSOE ha quedat ben retratat...

 • __23428__ 5.805 10

  Les pressions que deu haver rebut Omnium!!!! Ara tinc més ganes d'anar-hi per a deixar clar el significat real de la manifestació.

  Quina estrena la de la Muriel Casals! Trobo que se n'ha sortit bé després de tot. Caldrà que li ho reconeixem dissabte, no trobeu?

 • marti_freecat 183 13

  no ho veig malament, la pancarta principal farà goig. Està clar que el montilla busca tenir la foto només amb la senyera que li toqui els seus peus però, podia ser molt pitjor. Ja se sap quina pressió pot fer el Psoe i què fàcil és que hi caiguin molts...

 • catMarc 3.108 12 638 👍 58

  Ho veig com una bona opció. A mí ja m'està bé que estigui el lema i la senyera, i que tothom estigui d'acord.

 • __23428__ 5.805 10

  Estava cantat que avui arribarien a un acord. És dijous i segur que els de Polònia hauran pressionat per a poder saber com haurien d'enfocar el gag.

 • Askatasun 9.073 9 239

  Personalment, és molt millor que tothom hi estigui d'acord! Més gent que vindrà!!

 • Daniel1714 2.168 14 801

  Tots a la manifestació.

  Convertim-la en la manifestació més independentista de la nostra història.

   

  Salut

 • Fransiset 1.616 9 946

  He sentit a dir que els del PP i C´s volen ser al capdevant de la manifestació això si volen que el lema sigui en castenyol i la Bandera Ecspanola. 

   

  Omnium s´està plantejant canviar la configuració de la capçalera i qui tingui prou imaginació per poder fer un esquema que ho pengi, jo no puc més. 

 • Fransiset 1.616 9 946

  Els jugadors de la Roja demanen un dia de festa per poder ser-hi presents.  Omnium es torna a replantejar la capçalera. 

 • Fransiset 1.616 9 946

  El TC vol ser-hi present ja que son ells els que tenen tots els merits d´ aquesta manifestació i Omnium es torna a replantejar la capçalera. Tot sigui per una manifestació unitaria. 

 • Fransiset 1.616 9 946

  El President de la Generalitat fa una nova pataleta i no està d´acord com queda tot plegat i demana als seus que fagin un recorregut alternatiu. Agafaran la Diagonal fins el Forum.

 • Picany 7.387 11 291 👍 1.962

  Bon dissabte!

 • The Tower 1.999 15 839 👍 16

  Ja tinc ganes que sigui dissabte a la tarda i poder cridar ben fort!!!!

   

  IN-INDE-INDEPENDÈNCIA!!!!

 • __25199__ 9.687 9

  La veritat es que el PSC no s'ha sortit amb la seva, ja sabeu tots que , quan ens independitzem , usarem la bandera catalana a seques, el que jo no vull es només la senyera, si no la senyera, com la nostre bandera nacional, les estelades, com les banderes de lluita per la independència, i la pancarta ( en primer terme)

 • __25199__ 9.687 9

  algù sap si vindrà alguna delegació del govern Andorrà?

 • GatNegre 21.492 8 65 👍 7.146

  Molt bé, és farà la manifestació, poder s'mplirà el Passeig de Gràcia, direm: oh que maco! quants som! com ens hem reunit!!! que grans som!!

   

  Tornarà cadascú a casa seva. L'endemà sortirà al la premsa. I per la tarda, havent dinat, els magistrats del TC, agafaran aquesta premsa, i es netejeran el cul amb ella.

   

  Això és el que passarà. Mentres no tinguem uns polítics, que abandonin els calers, que es centrin en Catalunya, en el poble català única i exclusivament, que tinguin el valor de renunciar a un ministeri per defensar al seu poble, fins que no tinguem aquests polítics, MAI, insisteixo, MAI aconseguirem res.

 • GatNegre 21.492 8 65 👍 7.146

  En el cas d'una Catalunya independent, amb quina bandera us agradaria quedar-vos? La Senyera o l'Estelada ( ja sigui blava o vermella )

 • gepet 16.368 12 109

  Jo ho trobo una bona alternativa. Mig mig i a mes a mes amb certa preferencia del lema.

 • Menphis 46.345 12 11 👍 2.335

  Em sembla una bona solució. Endevant amb els preparatius! És la recta final, som-hi nois! Cal seguir convencent família, amics i coneguts a unir-se a aquest moment, un moment que de ben segur serà històric per al nostre país. Serà una manifestació que, quan siguem grans, direm ben orgullosos: jo hi vaig ser!

 • Mcasas 9.386 13 228 👍 3.876

  Algú dirà que tot això és gràcies a l'estratègia d'ERC, que ha aconseguit acostar el PSC a postures catalanistes? Ah no, que això és el Racó i per ser-hi popular no es pot tenir un QI superior a 80.

  • Puigdomènech 9.856 12 217 👍 2.866

   és ERC qui s'ha acostat al Psc i ha bandejat l'independentisme fins ara. El psc segueix tenint 25 diputats al servei del psoe al congrés i no ha variat una coma el seu discurs...

   • Mcasas 9.386 13 228 👍 3.876

    Que jo sàpiga, el PSC s'ha manifestat avui al costat dels independentistes i contra el TC, és a dir, s'ha mostrat partidari de superar el pacte constitucional espanyol de 1977 i anar més enllà.

     

    Si això per tu és "no canviar ni una coma del discurs", et demanaré que visitis el psicoterapeuta més proper.

     

    Mai, repeteixo, mai, la legimitat espanyola s'havia qüestionat tant en els 23 anys de govern de CiU. ERC és necessària i la seva estratègia ha estat encertada, doncs ha sumat a federalistes i post-atonomistes en el consens sobiranista.

    • Puigdomènech 9.856 12 217 👍 2.866

     El psc fa el que creu convenient per als seus interessos al marge del que pugui fer ERC.


     Erc, igual que el psc, es va creure en ZP i el que està passant obeeix a l'agressivitat actual del discurs nacionalista espanyol. A res més (malauradament).

     No han canviat res del seu discurs, no ha canviat en res el seu programa ni fa res, pel que fa a la sentència, que no faria si governés sol.

     No et sembla prou ridícul el show d'en Montilla i la senyera com a condició per a venir a la mani?, l'actitud dels 25 diputats de Madrit o els compromisos de la chacón (un casament) per passar de la mani etc. no fotem.


     Jo el pacte entre el psc i erc el trobo absurd perquè els uns neutralitzen els altres i la feina queda per fer... El protagonisme de la mani d'avui l'ha tingut la gent. Això diu molt sobre qui mana. millor dit, diu molt poc, perquè no hi ha ni fets, ni paraules. Només veig que cauen clatellades des de Madrit que el poble aguanta i respon com pot.

Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.251.483 missatges
 • 219.463 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat