Notícia

Òmnium aguanta les pressions i el lema 'Som una nació. Nosaltres decidim' encapçalarà la marxa del 10-J

Durant tota la tarda del dimarts diverses informacions i filtracions mediàtiques havien donat per fet que l'entitat havia cedit i acceptat que fos Montilla amb la senyera qui anés al capdavant de la manifestació

independencia-manifestacio-decidir-independentisme
independencia-manifestacio-decidir-independentisme

Òmnium Cultural no ha cedit a les pressions que ha rebut de Presidència ni als "globus sonda" mediàtics que han circulat aquest dimarts a la tarda per alguns mitjans, i ha decidit que serà la pancarta amb el lema "Som una nació. Nosaltres decidim", amb totes les entitats al darrera, qui encapçalarà la manifestació d'aquest proper dissabte 10-J a Barcelona. Durant tot el dia diverses informacions han donat pràcticament per fet que l'entitat cultural havia acceptat la demanda del president de la Generalitat, José Montilla, per tal d'anar a la capçalera de la marxa sostenint una gran senyera enlloc del lema pactat amb més de mig miler d'entitats. La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ja havia dit durant tot el dia que el lema de la manifestació era "irrenunciable" i que feia molts mesos que s'havia consensuat amb centenars d'entitats i organitzacions. Ara novament convida Montilla a sumar-se a la manifestació en les condicions ja establertes. El vocal d'Òmnium, Alfons López Tena, ja havia avisat que la marxa fa mesos que es prepara, i que no pensaven acceptar imposicions de qui ni l'ha convocada ni organitzada. Probablement ara Montilla, tal com va dir fa uns dies, anirà uns metres més enrera de la pancarta, sostenint una senyera, i possiblement al costat de la cúpula del PSC.Al matí hi havia hagut una trobada a la seu de l'entitat entre representants d'organitzacions i partits polítics per parlar de diversos aspectes de la marxa, com el tema de la capçalera o el recorregut, que començarà a Passeig de Gràcia amb Diagonal, i acabarà a la Plaça Tetuan. Casals havia assegurat aleshores que "no és de fons, sinó de protocol", perquè en el fons "tots hi estem d'acord, i és que volem que la política de Catalunya es decideixi a Catalunya". Per això Casals creu que Montilla també hi ha de ser, perquè "és el president de la Generalitat" i "volem que la Generalitat mani i decideixi a Catalunya". La clau, considera, és "la unitat" que es pot aconseguir.

 

Per això no ha volgut renunciar al lema, ja que consideren que és "absolutament unitari: Som una nació. Nosaltres decidim". Un lema pactat des de fa temps amb centenars d'entitats (més de 600 donen suport ja a la manifestació) i amb el que "tothom s'hi hauria de sentir còmode".

 

La decisió de la junta d'Òmnium d'aquest dimarts al vespre haurà de ser ratificada en una altra reunió amb totes les entitats i organitzacions que convoquen la marxa. En principi es descarta la senyera a la capçalera, sempre i quan la majoria d'entitats convocants no diguin el contrari.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.010.035 missatges
  • 211.520 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums