Notícia

Suport d'entitats i personalitats a la manifestació del 10-J

Òmnium Cultural escenifica el suport massiu de la societat catalana a la marxa del lema 'Som una nació. Nosaltres decidim'

manifestacio-10j-entitats-personalitats-omnium
manifestacio-10j-entitats-personalitats-omnium

Desenes de representants de personalitats i representants d'institucions, entitats, organitzacions i partits polítics van donar ahir al matí el seu suport explícit a la manifestació del 10-J sota el lema "Som un nació. Nosaltres decidim". Ho van fer en un acte al Fossar de les Moreres de Barcelona, convocats per Òmnium Cultural, on van escenificar el seu suport a la marxa. Entre les personalitats hi havia des de David Madí (CiU) fins a Anna Simó (ERC), passant per Higini Clotas (PSC), Dolors Camats (ICV), així com la direcció dels sindicats UGT i CCOO a Catalunya (Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego), personalitats de la cultura i la comunicació com Albert Om, Toni Soler, Núria Feliu o Xavier Grasset, així com l'expresident del Parlament de Catalunya, Joan Rigol. Tots plegats van donar així el seu suport explícit a la convocatòria de la manifestació que vol aplegar la societat civil en resposta a la sentència del TC espanyol sobre l'Estatut.Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, va dir que la fotografia dels representants d'entitats, partits i institucions "fa visible la pluralitat de les entitats disposades a treballar perquè la convocatòria sigui molt àmplia i participativa". "Pensem i volem coses diferents, però tots compartim el desig d'organitzar i decidir per nosaltres mateixos el nostre país".

 

La marxa d'Òmnium reuneix ja el suport de més de 300 entitats i associacions, entre les que hi ha: Acció Cultural del País Valencià, l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, l'Associació Catalana de Professionals, l'Ateneu Barcelonès, l'Avalot, el Casal Lambda, el Cercle Catalanista de l'Ateneu, Ciutadans pel Canvi, el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, el Col·legi d'Infermeria de Barcelona, el Col·legi Oficial d'Infermeria de Girona, el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya, la Confederació de Comerç de Catalunya, el Consell Català d'Infermeria de Catalunya i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.

Així mateix també s'hi han sumat Convergència Democràtica de Catalunya, ESCACC, Espai Jove Intersindical-CSC, Esquerra Republicana de Catalunya, Esquerra Unida i Alternativa, Federació Catalana de Futbol, Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya, Fundació Catalanista i Demòcrata Ramon Trias Fargas, Fundació per la Pau, Futbol Club Barcelona, Iniciativa per Catalunya-Verds, Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joves d'Esquerra Verda-Joves amb Iniciativa, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya, Partit Socialista de Catalunya, Unió de Joves, Unió de Pagesos, Unió Democràtica de Catalunya i Unió Sindical Obrera de Catalunya.

També han expressat el seu suport a la manifestació personalitats del món cultural, social i comunicatiu del país. Hi seran Antoni M. Badia i Margarit, Jaume Cabré, Francesc Ribera 'Titot', Isona Passola, Joan Coscubiela, Ferran Mascarell, Francesc Marc Alvaro, Albert Om, Jaume Vernet, Joan B Culla, Joan Rigol, Jordi Coca, Josep Maria Terricabras, Maite Vilalta, Manel Forcano, Miquel Gil, Màrius Serra, Martí Gironell, Mònica Sabata, Pemi Fortuny, Nuria Feliu, Salvador Cardús, Toni Soler, Toni Strubell, Xavier Grasset i Arcadi Oliveres.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.486 missatges
  • 219.463 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat