Notícia

Laporta confirma que es presentarà a les eleccions al Parlament

Ho fa perquè 'val la pena comprometre's amb els drets dels catalans' · 'Democràcia Catalana' ja consta al registre com a partit oficial

joanlaporta2010-web-pagina
joanlaporta2010-web-pagina

El ja expresident de FC Barcelona, Joan Laporta, va confirmar ahir que farà el pas a la política i es presentarà a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Ho va fer mitjançant un escrit al seu lloc web, on assegura que "val la pena comprometre's per defensar els drets i les llibertats dels ciutadans de Catalunya". Així, l'expresident blaugrana creu que "la millor fórmula per a la millora individual i col·lectiva dels catalans és administrar el 100% dels teus recursos, i tenir veu pròpia a Europa i al món [...], cal que Catalunya sigui un Estat, i l'únic camí és la via política i democràtica". Tot plegat un cop ha constatat que "totes les propostes d'encaix de Catalunya a l'Estat espanyol han fallat reiteradament". Per tot plegat, Laporta es compromet a dedicar la seva energia a aquest repte, i per això ha constituït "un partit polític que ben aviat presentaré, català, democràtic, humanista, progressista, defensor dels drets humans individuals i col·lectius, un partit format per ciutadans de tots els sectors, professionals, emprenedors, persones de diferents perfils i orígens que compartim la premissa que en ple segle XXI i dins d'una sola Europa no trobem cap raó perquè Catalunya no pugui ser un Estat més de la Unió"."A partir d'avui començaré a caminar per assolir l'objectiu final, però només avançarem de veritat si ho fem tots junts, si caminem conjuntament, amb convicció i confiança. Aquest nou partit està al servei de totes les persones que desitgen el millor per a una Catalunya moderna oberta al món, una Catalunya que aspira a ser un Estat propi que ens permeti exercir com a ciutadans lliures i de ple dret al món", continua Laporta, abans de concloure amb un "Visca Catalunya".

 

El seu nou partit, Democràcia Catalana, ja consta com a partit oficial al registre de partits del Ministeri de l'Interior espanyol. De moment no és clar encara si hi haurà algun nexe amb Reagrupament, i si en cas de ser-ho serà una coalició o exactament de quina manera es concorreria conjuntament als comicis del Parlament.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.486 missatges
  • 219.463 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat