Notícia

Ajuntaments, consells comarcals i diputacions del Principat critiquen l'actuació del TC

Les administracions consideren un error la sentència contra l'Estatut · Barcelona aprovarà una moció on s'insta la ciutadania a assistir a la manifestació del 10-J

tribunal-constitucional-espanyol
tribunal-constitucional-espanyol

Després que diferents entitats del país, partits polítics i mitjans de comunicació internacionals es fessin ressò de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) amb la sentència contra l'Estatut, algunes administracions locals i comarcals també s'hi han pronunciat. Ajuntaments, diputacions i consells comarcals han aprovat o aprovaran pròximament mocions o declaracions en què critiquen el paper del TC i reclamen respecte per la carta catalana i l'autogovern i ho han fet incloent a última hora el punt sobre la moció en plens ja previstos o n'han convocat expressament. Pel que fa als consistoris, el barceloní és un dels que ha celebrat un ple especial per pronunciar-se. A Girona, també es va aprovar la moció, Lleida ho ha fet avui i i Tarragona, la setmana vinent.En cap d'aquests plens el PP ha donat suport a la proposta, tot i que en destaca el cas de Cervera on l'únic regidor de la formació, Julián Puig, no només va donar suport sinó que va convidar a participar a la manifestació del 10-J. L'endemà, però Puig va rectificar i va fer seves "les paraules dels dirigents" perquè la votació havia estat un "error".

Les diputacions de Barcelona i Lleida també han pres part en la iniciativa i tant la del Segrià com molts consells comarcals del territori van optar per abaixar la senyera fins a mitja asta perquè onegi en senyal de dol fins el dia de la manifestació. D'altra banda, tant la Federació de Municipis de Catalunya com l'Associació Catalana de Municipis també han criticat l'actuació del TC i han alertat que tindrà "conseqüències" a llarg termini perquè l'Estatut és "plenament constitucional". Altres ajuntaments que han votat o pròximament votaran a favor de la declaració són el de Sant Cugat del Vallès, Sabadell, Reus, Tortosa, Figueres, Llagostera, Ripoll i Roses, entre d'altres.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.486 missatges
  • 219.463 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat