Notícia

La consulta de la Diagonal deixa en evidència l'Ajuntament de Barcelona

La votació aglutina menys d'un 6.7% de participació durant els 3 primers dies · CiU demana dimissions i el PP estudia impugnar el procés · El consistori acumula centenars de reclamacions per irregularitats

consulta-diagonal-hereu-nyap-votacio
consulta-diagonal-hereu-nyap-votacio

La consulta organitzada per l'Ajuntament de Barcelona sobre l'avinguda Diagonal està acorralant el govern municipal. Després de l'esperpent que comporta que qualsevol pugui votar fraudulentament només coneguent número de DNI i data de naixement d'algú del cens, i la impossibiltat de detectar-ho si no hi ha vot duplicat, avui s'ha conegut que la participació a la consulta ha estat de poc més de 6.64% en tres dies, 93.882 vots sobre el total d'aproximadament 1.4 milions de ciutadans amb dret a vot. Mentrestant des de CiU s'han demanat responsabilitats; ho ha fet Xavier Trias, que s'ha mostrat "indignat" pel procés i ha exigit "dimissions i responsabilitats" a l'equip de govern. Més lluny ha anat el cap del PP de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, que ha dit les irregularitats i deficiències de la consulta "obren la porta a la impugnació" de tot el procés. De fet, ha insinuat que el seu grup demanarà l'anul·lació de la votació el proper dilluns.Tot amb tot, el quart tinent d'alcalde d'Urbanisme, Ramon García-Bragado, ha assegurat avui que el fet que la gent estigui votant "massivament" (!?) ha provocat un "alt nivell" de participaió però les incidències del primer dia estan "perfectament resoltes".

 

Unes afirmacions que es poden posar en quarentena, tenint en compte els centenars de reclamacions que els barcelonins han presentat en els punts de votació presencial (sumant només dilluns i dimarts). La majoria fan referència a la poca visibilitat de l'opció C, que rebutja les dues opcions que proposa l'Ajuntament (A i B). A més a més són reclamacions exclusivament des del punt presencial, perquè no es tenen en compte totes les que s'han rebut per telèfon.

 

El mateix Xavier Trias va poder comprovar en persona les dificultats i els incovenients de primera mà, ja no va poder votar fins que no ho va provar set vegades, i fins i tot va haver de canviar de punt presencial perquè no podia aconseguir-ho. Malgrat tot això, el consistori continua mantenint que els errors i inconvenients de la consulta són pràcticament inexistents des que dilluns es va col·lapsar el sistema.

 

Pel que fa al vot fraudulent, que el sistema de la consulta facilita i permet, l'Ajuntament ha reconegut que no es pot conèixer si un vot és o no correcte si no hi ha vot duplicat (coincidència de números de DNI), i que qualsevol pot votar per un altre coneixent DNI i data de naixement. Tot i això García-Bragado ha assegurat que el vot electrònic "és segur". Si el dimarts un ciutadà va assegurar a un digital que havia votat en nom d'Alberto Fernández Díaz per evidenciar que la consulta era un frau, avui ha estat La Vanguardia qui ha vulnerat la "no seguretat" de la consulta votant en lloc de dues persones "amb el seu consentiment". Evidentment el sistema ha acceptat tranquilament els dos vots fraudulents.

 

El consistori va dir ahir a darrera hora que animava els ciutadans a denunciar possibles vots fraudulents, ignorant que és el seu propi sistema el que els facilita. Avui però fonts municipals han assegurat que de moment només hi haurà denúncia contra el ciutadà que va votar per Alberto Fernández Díaz, qui també ha dit que creu que qui ho va fer fou per posar de relleu les fallades del sistema de la consulta.

 

Mentrestant encara cuegen també les mentides que van dir Jordi Hereu i responsables municipals quan l'alcalde va provar de votar, dilluns, per posteriorment -malgrat no haver pogut- assegurar que ho havia fet sense problemes. Ahir l'alcalde va admetre que va haver de tornar a votar perquè el primer cop, malgrat haver-ho fet veure, no havia aconseguit fer-ho.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.284.105 missatges
  • 220.642 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat