Notícia

50.000 persones commemoren el 25 d'abril a València

Es tracta de la manifestació més multitudinària dels darrers anys · També es va criticar la corrupció a la política valenciana i es va demanar més democràcia

fotos-mani-6
fotos-mani-6

Un any més, València va acollir ahir la manifestació commemorativa del 25 d'abril, aniversari de la Batalla d'Almansa de 1707. Milers de persones, 50.000 segons l'organització, van configurar el que s'ha considerat la manifestació més multitudinària dels darrers anys. Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i dotze entitats més han estat els artífex de la marxa reivindicativa que ha desfilat rere el lema 'Ja n'hi ha prou' i que ha clamat contra els casos de corrupció i censura habituals en els darrers mesos al territori, contra el conflicte per la recepció de TV3, els enderrocaments de cases del Cabanyal i ha demanat, sobretot, més democràcia al País Valencià. La manifestació va començar a les sis de la tarda a la plaça Sant Agustí de València i va passar pel carrers de Sant Vicent, la plaça de l'Ajuntament, el carrer de les Barques, Parterre i de la Pau i va acabar a la plaça de la Reina; tot, sense incidents.Un cop finalitzat el recorregut, l'actor Toni Agustí va llegir el manifest que feia una crida a continuar la tasca dels valencians que van superar la derrota d'Almansa "fen possible que avui continuem existint com a poble". Toni Gisbert, d'ACPV, va assegurar que l'èxit de la manifestació "confirma l'encert de l'estratègia de treball unitari impulsada per les organitzacions convocants amb l'objectiu de sumar esforços per aconseguir majories socials que facin possibles canvis concrets, davant la greu situació que pateix el País Valencià".


Al mateix temps, des d'ACPV també es va voler remarcar el triomf social que han suposat iniciatives com 'Televisió Sense Fronteres' (l'ILP per legalitzar les emissions de TV3 al País Valencià) que aviat assolirà el mig milió de signatures necessàries per continuar avançant o l'aturada dels enderrocaments del barri del Cabanyal. La jornada reivindicativa d'ahir va acabar amb un concert al pàrquing del Campus dels Tarongers amb Eina, Orxata Sound System, Oprimits, Kòdul i Reincidentes.


Tal com ja hem apuntat, la manifestació va ser convocada per Acció Cultural del País Valencià però també per: el Col·lectiu No a la Corrupció, Salvem el Cabanyal, Xúquer Viu, Associació d'Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV), Plataforma en Defensa de la Llei de la Dependència , Plataforma Cívica per la Transparència i la Pluralitat de Canal 9, CCOO del País Valencià, Intersindical Valenciana, UGT del País Valencià, Ca Revolta i la Societat Coral el Micalet, amb la col·laboració dels impulsors de '300 anys d'ocupació. 300 anys de resistència'.

 

 

[foto: ACPV]


Opina

Configuració
 • Blues 4.871 9 447

  Acabe de clavar-me dins de la pàgina de RTVV i no diuen res. ¡Sorpresa!

 • PauGNU 100 10

  Ben estrany això que dius, Blues...

 • KUKAT 1.601 12 951 👍 31

  Gran manifestació!

 • __2685__ 7.557 15

  De les millors manifestacions que mai s'han viscut, i ja no hi ha excusa que és perquè després fan concerts, perquè la majoria de la gent al concert no va anar.

   

  Seriem més de 50.000 persones, perquè jo no vaig arribar a veure en tot el recorregut l'inici i el final. Canal 9 i la caverna mediàtica espanyola com sempre ignorant-nos, en un despreci i una manipulació informativa que és totalment antidemocràtics. En canvi, si que han tret la merda de manifestacions per Garzon dels republicans espanyols que no serien ni 1000 persones. Son poc patètics! Cal ocupar Canal 9! Va ser molt positiu veure molts actors i actrius d'aquesta cadena donant suport a la manifestació, és un gest que ens fa avançar molt.

 • xoco 1.375 13 👍 10

  actors i actrius d'aquesta cadena? Però, en tenen? Pensava que sols entraves en C9 si tenies com a molt el mitjà de valencià i la carrera d'anti-informació desvergonyit.

 • Xato de Cuqueta 984 10 👍 75

  Què va passar enguany amb els blaveros i els nazis????

   

  No sé si algú en va vore, però aquest any pareixia que hagueren desaparegut del mapa.

  I això que els del GAV diuen que eixe dia van fer 2 paelles gegants a la seua seu i que a les 6 anaven a fer una ofrena al monument als Maulets...

Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.284.960 missatges
 • 220.672 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat