Notícia

Público estrena un suplement en català

Diàriament 'Públic' acompanyara el rotatiu amb 12 pàgines íntegrament en català

publico-public-catala
publico-public-catala

El diari Público estrena avui "Públic", un quadern de 12 pàgines íntegrament en català amb portada i contraportada pròpies. Coincidint amb Sant Jordi, Mediapro ha llançat aquesta edició en la nostra llengua dedicada a l'actualitat social, política i cultural del país i distribuïda dins l'edició en castellà, una particularitat sense precedents en publicacions diàries. El delegat de Públic és l'exdegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya i durant 15 anys el periodista de La Vanguardia, Josep Carles Rius, i la redacció de Catalunya ha duplicat el nombre de persones i ara ja hi ha 16 persones entre periodistes, lingüistes i fotògrafs. Rius ha explicat que un dels objectius és "mantenir i fins i tot ampliar la presència de les informacions de Catalunya al conjunt d'Espanya". La versió web de Públic també es troba en català.El nou rotatiu es va presentar ahir amb una àmplia representació de la societat política, cultural, social i econòmica catalana. El president de la Generalitat, José Montilla; l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras; el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura i l'expresident Pasqual Maragall són algunes de les personalitats que van assistir a la presentació.

 


Opina

Configuració
 • __23428__ 5.805 10

  Molt típic de la condescendent progressia espanyola. Per a les coses de Catalunya que es parli en català. Si vols saber de les coses serioses com ara economia, política internacional, etc...llavors has de llegir el diari en castellà. Molta bona volunta per a comprendre el "fet diferencial" però que no deixi de ser quelcom folklòric.

 • goldstein92 401 10

  Almenys té 12 pàgines en català. Ja ens agradaría al País Valencià disposar en periòdics d'una secció en català. El "Levante-EMV" només en te 1 ó 2.

   

   

  • pirinenc 19.068 13 82 👍 2

   És que al PV esteu molt malament.

    

   Això és com aquell acudit del català que diu:

    

   Ui, estic molt malament econòmicament, no puc arribar a final de mes però com a mínim podria estar content, a la Índia hi ha molta gent que es mor de gana. Com a mínim, com a catalans encara no hem arribat a aquest extrem.

 • EstasnisClau 19 9

  Passet a passet com es diu! Per cert, no es una mostra d'intencions que a la portada hi surti en Laporta dient allo de l'independencia?

 • pirinenc 19.068 13 82 👍 2

  Me la porta fluixa. Mai no em compraré una merda de diari espanyol com és el progre "Público". Bé, ni público ni cap.

   

  PREMSA CATALANA, EN CATALÀ (és a dir, no catanyol) I CATALANOCÈNTRICA!

 • Puigdomènech 9.856 12 217 👍 2.866

  Publico és un diari espanyolista. No ho oblidem. Defensen una espanya confederal, ben espanyola.

   

  Es pot fer espanyolisme en català perfectament.

Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.251.492 missatges
 • 219.464 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat