Notícia

La Viquipèdia catalana puja a la 14a posició mundial en nombre d'articles

Avança la versió finlandesa amb més de 235.000 articles · Des de fa alguns mesos és la primera del món en qualitat

viquipedia-en-catala
viquipedia-en-catala

L'edició catalana de la Viquipèdia ha superat l'edició finlandesa en nombre d'articles, fet que l'ha permès situar-se en la 14a posició mundial en la classificació per aquesta categoria, on supera ja els 235.000 articles. El creixement de la Viquipèdia catalana continua amb pas ferm, ja que el setembre de 2009 superava els 200.000 articles, i el gener d'enguany va assolir la primera posició mundial en qualitat. Aquest rànquing de qualitat ordena les més de 270 edicions de Wikipèdies segons la seva extensió i l'assoliment dels 1000 articles considerats més importants pels usuaris d'una enciclopèdia. Podeu veure les dades completes de la versió catalana de la Viquipèdia a la secció d'Estadístiques.El projecte Viquipèdia és realment internacional i multilingüe: hi ha més de 270 edicions en diferents llengües, que funcionen de manera autònoma. Tot el text de la Viquipèdia, i moltes de les imatges i altres continguts, està disponible sota la llicència de Creative Commons Reconeixement i Compartir-Igual (CC-BY-SA, versió 3.0 No adaptada) i la Llicència de documentació lliure de GNU (GFDL, en la última versió, sense seccions invariants ni textos de portada o contraportada). Podeu veure'n els detalls ací.


La Viquipèdia

Tothom pot col·laborar a la Viquipèdia. Qualsevol persona amb una connexió a Internet pot crear nous articles, o editar els que ja existeixen. Podeu ajudar al projecte creant o editant articles en aquells temes que són del vostre interès. Heu comprovat ja si existeixen articles sobre el vostre poble o comarca, la vostra professió o les vostres aficions? No cal ser un expert per a col·laborar en la Viquipèdia: qualsevol col·laboració constructiva és benvinguda, fins i tot si només és una correcció ortogràfica.

Podeu crear articles de bell nou, o adaptar-los d'altres fonts, sempre que respecteu els drets d'autor. Si voleu contribuir a la Viquipèdia, podeu anar a la següent pàgina d'introducció per aprendre com funciona en pocs passos. També podeu consultar-hi les Preguntes Més Freqüènts (PMF). O fins i tot podeu anar a la Taverna on els usuaris i editors de la Viquipèdia en català fan tertúlia o discuteixen aspectes de la mateixa Viquipèdia o d'altres temàtiques.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.253.923 missatges
  • 219.554 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat