Notícia

Laporta proposa una nova formació política i convida Reagrupament a sumar-s'hi

Qualifica el moviment que cerca la independència com a 'imparable i irreversible', i avisa que el nou partit no serà una plataforma de promoció personal

amena_31
amena_31

L'encara president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha desgranat avui una mica més del seu projecte polític. Ho ha fet en una entrada al seu lloc web que porta per títol "Unitat, coherència i fermesa", on assegura creure en l'esperit d'associacions com Reagrupament, que tenen com a objectiu "adherir el màxim nombre de persones que volen fer un pas endavant", i que per això va afirmar estar "moralment Reagrupat" a la darrera assemblea de la formació de Carretero. Al text, Laporta crida a la creació d'un nou partit, que vehiculi el moviment "imparable i irreversible" cap a la llibertat del país, que aglutini el màxim nombre de persones que pensin "primer en Catalunya", i on tothom que tingui "els ideals i les conviccions necessàries hi serà benvingut". En aquest punt, Laporta convida Reagrupament a sumar-se al nou projecte, recordant que tothom que s'hi sumi "haurà d'entendre que ha de ser el líder qui estiri del carro, però amb el suport d'una majoria convençuda", i que per tant aquell que vegi en aquest partit de nova creació una plataforma de promoció personal "es pot quedar a casa" perquè Catalunya "no mereix projectes personalistes".Pel president blaugrana cal que "els moviments socials, polítics, cívics, culturals, esportius... que volen una Catalunya que disposi dels seus propis recursos facin un gest en benefici del país, que es deixin d'egocentrismes i d'actuacions en funció de les seves necessitats personals i privades". I també cal que els ciutadans que s'han mostrat a favor d'un Estat propi "actuï amb responsabilitat quan exerceixi el seu dret a vot", "ser generosos, mostrar clarament la voluntat de servei i no caure en el parany del conformisme, en els protagonismes i personalismes, en les gelosies i en les petites misèries que ens han immobilitzat com a poble i que han provocat que Catalunya s'estigui morint com a nació".

 

Laporta qualifica el moment actual de "decisiu" perquè el moviment que vol un Estat propi "cada dia pren més força" com es va constatar "amb l'alta participació de la ciutadania en la darrera Diada Nacional; en la força de les consultes sobiranistes que s'han celebrat i que es continuaran celebrant en tot el territori; en el malestar generalitzat davant la pèrdua de poder i d'identitat que viu Catalunya en els darrers anys".

 

Cal encetar, assegura, una "revolució pacífica, cívica i responsable", per articular aquest moviment unitari "dels ideals compartits, de les idees sòlides i intel·ligents ha permès avançar sempre en qualsevol àmbit de la vida, en la política, en l'empresa, en la societat...". Perquè "el futur de Catalunya és a les nostres mans", "si volem, ho farem" i "res i ningú no podrà aturar les nostres aspiracions si hi ha una àmplia voluntat col·lectiu, decidida i generosa". Per això convida la ciutadania "a no fer passes endarrere davant el primer entrebanc" ja que "cal ser més intel·ligents que mai" per posar "els fonaments d'aquest edifici que es diu Catalunya". "Si no ho fem nosaltres, ningú ho farà en el nostre nom".

 

Per tot plegat, Joan Laporta creu que el moviment ha d'aglutinar la major part dels actors d'aquest país, "una massa crítica rellevant de la ciutadania per endegar aquesta iniciativa, aquesta revolució democràtica per assolir la plenitud nacional". O sia, "els empresaris, els sindicats, els que tenen feina i els que pateixen l'atur, (...) joves i gent gran, tots els ciutadans independentment d'on hagin nascut". "Si anem units, el somni català és possible", acaba.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.486 missatges
  • 219.463 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat