Notícia

Trobada d'estudiants dels Països Catalans

En els darrers anys hem pogut veure com les institucions encarregades de gestionar l'ensenyament han aprovat lleis i reformes a la força sense tenir en compte a l'estudiantat.Es habitual que aquestes lleis i reformes s'aproven sense consens i en èpoques on l'estudiantat està de vacances o ha de centrar els seus esforços en estudiar.
Les línies generals d'aquests nous marcs acadèmics s'estant reorientant però totes es caracteritzen per la mercantilització,la privatització i l'espanyolització de l'ensenyament.S'estant conreant universitats de primera i segona categoria, s'ensenya a creure i no pensar, a servir els interessos de les empreses més poderoses i, entre d'altres, a la uniformització cultural imposant models de conducta i de llengua, on el castellà i l'anglés estant per damunt de qualsevol altra llengua.

[ Continua ]
Cal tenir en compte, però, que s'estant gestant nous models educatius al si de la Unió Europea.Aquests nous canvis són consensuats i poder agreujar, més si cap, la despreocupació vers l'educació pública.

Per què serveix una trobada d'estudiants?
Les decions preses per l'administració sempre han tingut una manca d'alternativa a curt i mig termini.Molt sovint les respostes estudiantils s'han basat en mobilitzacions i agitació per anara en contra d'allò imposat, però, sense tenir un contingut positiu capaç de dur-ho a la pràctica.
Amb aquesta trobada no es vol crear cap castell per combatre les tendències actuals sinò que es volen incentivar eines noves que ajuden a l'estudiantat a plantejar-se seriament un ensenyament alternatiu a l'establert pel sistema neoliberal.Pensem que pder fer-ho trballant més enllà de la nostra pròpia Universitat.
Aquestes eines les volem treballar coneixent les realitats d'altres centres dels Països Catalans, creant debat i intercanvi entre l'estudiantat, recollint el màxim de visions i opinions dels participants i disfrutant de les activitats i l'entorn que el lloc que ens ofereix.

És molt important la teua assistència.Els propers anys seran decisius per l'ensenyament públic i cal donar una resposta organitzada i treballada entre tots els protagonistes de l'ensenyament.
ESTUDIANT, ARA DECIDEIXES TU!!

La trobada constarà de xerrades, tallers i un concert.Continuarem informant.
Inscripcions: trobada@coordinadora.net
Organitzen : CEPC i Alternativa Estel

LLOC: Vall de la Guar( La Marina Alta) País Valencià
DIES: 2, 3 i 4 de maig


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.253.915 missatges
  • 219.554 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat