Notícia

Joan Laporta, aclamat a l'assemblea de Reagrupament

No aclareix si farà el salt polític de la mà de la formació d'un Carretero que ha carregat contra 'els enemics interns' · L'exconseller rep el suport del 90% de la militància

amena_31
amena_31

Tal com s'esperava, el president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha estat l'encarregat d'inaugurar la 2a assemblea nacional de Reagrupament, que s'ha celebrat aquest diumenge a Barcelona. El president blaugrana ha estat aclamat pels més de 1.300 assistents a l'acte, i posteriorment ha centrat el seu discurs a remarcar la necessitat d'obtenir un estat propi, sense el qual, ha dit "Catalunya es mor". "És una qüestió de supervivència i necessitat, no és cap utopia". Laporta ha acusat 3 grups concrets de la situació catalana actual: els grups de pressió "interessats a que Catalunya vagi fent" sense cap perspectiva, l'Estat espanyol "que s'aprofita del fruit d'un treball dels catalans que no reverteix en el país" i "el conformisme dels propis catalans". Per solucionar-ho cal, segons Laporta, "un partit que treballi per aconseguir majories al Parlament i proclami l'Estat català, la independència de Catalunya". Per això, com ja havia fet anteriorment, s'ha declarat "moralment reagrupat" per "la bona feina que està fent Reagrupament per tal que el país reaccioni". El president del Barça no ha aclarit ni confirmat si finalment acabarà fent el salt a la política, ni si ho farà com a cap de llista de Reagrupament."L'única de forma de reconeixement internacional passa per un Estat propi perquè és així com s'organitza el món", ha comentat també Laporta, que ha recordat que "la caverna mediàtica [espanyolista] continuarà lluitant perquè Catalunya segueixi narcotitzada i no desperti". Pel president culer "cal saber si som un 20%, un 30% o un 40% els que defensem la independència; hem d'anar tots junts". L'important, ha dit, és "explicar a tothom que Catalunya viuria molt millor amb un Estat propi". "Tindríem millors hospitals, carreteres i escoles. Hem de defensar el que és nostre. Volen diluir la nostra cultura en l'espanyola, que és molt respectable, però no és la nostra".

 

Posteriorment ha pres la paraula el líder de Reagrupament, Joan Carretero, que ha criticat amb duresa els "enemics interns" de la formació, amb qui ha volgut deixar clar que "no hi pactaré mai". "Han jugat brut i han donat cops baixos de tota mena", un joc brut que no ha vingut "ni de rivals polítics ni de l'Estat". També ha explicat, en referència a les dimissions dels crítics de l'executiva, que "quan les diferències són insalvables, s'ha de plegar per poder treballar amb un mínim de normalitat". Ha assegurat no tenir cap interès en ser diputat, i que si no rebia el suport necessari "un altre haurà d'agafar la direcció", però ha continuat dient que se sent capaç de liderar Reagrupament "i si voleu que ho faci, no vull enemics a les meves llistes, hi vull gent de confiança".

 

Carretero ha dedicat també bona part de la seva intervenció a explicar com s'aprovaran les llistes que la formació presentarà a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, que seran "llistes senceres, dividides per demarcacions, i sobre les quals s'haurà de votar quines són les millors per encapçalar el nostre projecte". De fet, per altra banda, Carretero ha proposat celebrar una nova assemblea al juny, també a Barcelona, per aprovar les llistes de persones que es presentaran a les eleccions al Parlament de Catalunya la propera tardor.

 

Posteriorment, la militància present a l'assemblea ha aprovat amb vora el 90% de suport l'informe de gestió del president de Reagrupament (827 vots a favor, 48 en contra, 45 abstencions), i també la constitució de la nova junta de l'associació (820 a favor, 9 en contra, 59 abstencions). L'executiva de Reagrupament ha presentat també una proposta de Constitució per al Principat, així com un document programàtic que duu per nom "Organitzant el nostre futur lliure". Podeu fer-vos-en cinc cèntims visitant aquest fil dels fòrums de Racó Català, on se'n parla àmpliament.

 

Carretero ha recordat que l'objectiu de Reagrupament és "ser una força decisiva perquè el Parlament proclami la independència". El dia que passi això, Reagrupament "es dissoldrà, perquè ja haurà aconseguit el seu objectiu".


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.193.457 missatges
  • 217.485 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat