Notícia

Montilla vincula el caos per la nevada amb l'absència de la MAT

Assegura que els problemes amb la línia de Molt Alta Tensió haurien estat 'molt menors'

alta-tensio-linia-mat-electricitat
alta-tensio-linia-mat-electricitat

Mentre vora 50.000 catalans passaran avui la seva tercera nit sense subministrament elèctric, d'ençà de la nevada del dilluns, el president de la Generalitat, José Montilla, ha dit avui que si la controvertida línia de Molt Alta Tensió (MAT) ja estés operativa a les comarques gironines, els problemes amb la llum haurien estat "molt menors". Segons Montilla, tot i que "la MAT que s'està construint no és l'única solució als problemes viscuts (...) sense ella els problemes han estat més grans". Ho ha afirmat avui a la sessió del ple del Parlament de Catalunya, davant la mirada dels seus socis de govern, ERC i ICV-EUiA, que s'oposen a la construcció de la línia de Molt Alta Tensió. Montilla també ha defensat l'actuació de la Generalitat davant el temporal del dilluns, assegurant que "no hi ha hagut ni desídia ni manca de dedicació" i que el govern "va actuar correctament".
Opina

Configuració
 • cartera 30 7

  No ets que li vulgui donar la rao al Montilla,pero a lo millor si s´hagues fet les obres de la MAT a lo millor ara no hi hauria el girigall que s´ha format, aun que ves a sapiguer si no hagues passa mateix,els que no tene vegonya son als de FECSA-ENDESA que tindrien que fer un manteniment de linies i modernitzar-les,per que molt que indemnitzen als usuaris no lis pagarem lo suficent perque amb aquest dies de fred no poder fer servir l´electricitat lo que genera es caos i després t´apujem el rebut lo que els hi dona la gana.

 • Orgull empordanès 5.722 11 334

  Sabia que dirien això. La MAT no és necessària, el que si que seria necessari és millorar les instal·lacions que ja tenim ara, i reforçar-les i augmentar-ne la seva capacitat i no fer el monstre que estan fent, 400.000 volts més, quina bestiesa. Que no veiem que han caigut dues xarxes i s'han quedat sense llum 3 comarques a mitges. Si, ha estat molt seriós i una gran tocada de moral pels qui vivim aquí dalt però és que la MAT no fa falta. Millorem el que tenim. Som el país de les grans obres i un cop estan fetes les anem abandonant sense manteniment ni res. Això si, fem un gran TGV, una gran MAT, unes grans autopistes, però deixem els serveis que fa servir la major part de la gent que es vagin podrint, vegis: línies d'electricitat de mitjana potència, rodalies i mitges distàncies, carreteres intercomarcals, línies de bus, etc...

   

  El que ens passa és que els coi de polítics que ens han manat sempre són dels que quan arriben al poder volen construir alguna gran obra per dir-se un cop retirats: "el meu gran èxit que xulo que sóc". Tots s'omplen la boca de model de país, però no en tenen ni idea.

 • Segador llibertari 5.320 12 407

  Tal hi com van les coses en aquest país estic segur que s'hi estigués feta la MAT tb hauria tingut algun problema.

 • Ayreon Usuari sumador 9.620 13 218 👍 113

   Però si el que va passar és que van caure les torres!! De què serveix fer una MAT si l'haguessin fet de pa sucat amb oli!? Inútils! Jo també em pensava que sortiria un idiota de torn dient això i mira, ha estat el President. Tenim el que ens mereixem.

   

  NO A LA MAT, NI AQUÍ NI A ENLLOC!

 • Roger de Flor 1.550 12 949

  Cap si grany!!

  Els problemes a Girona han vingut justament per culpa de la MAT ja existent!

  És el que passa quan es transporta tanta energia en una sola linia allarga distancia, si falla en un punt se'n va tot enorris. 

  No fa gaire hi va haber grans pagades a itàlia també per cula de MAT's.

  La solució no es construir MAT's la solució es generar l'energia aprop del lloc on s'ha de consumir, t'estalvies transportar-la i si falla alguna cosa, els afectats sempre seran molts menys!

 • Daniel1714 2.168 13 739

  Demagògia barata.

  Si les empreses dediquessin els diners necessaris a mantenir i millorar la xarxa, això no passaria. Però sembla que només pensen en les seves butxaques...

  És increïble que ara, tant sociates com convergents facin la garagara als poders fàctics.

   

  Una vergonya!

 • Despertaferrro 1.513 8 905

  Sense manies, tu.

   

  ...quins collons aquest en Morcilla!

 • eleetta 991 8

  Sí, i també ha dit que els que es queixaven perquè no tenien ni llum, ni aigua, ni telèfon eren uns "urbanites", com que ell no surt mai del seu despatx... mira que em començo a escalfar i encara diré alguna veritat en veu alta... però com s'atreveix a dir que amb la MAT això no hauria passat... és clar, les torres de la MAT són "a prova de neu"... no dic l'adjectiu que tinc en ment per definir el "nostre" President pequè... 

Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 8.902.002 missatges
 • 207.862 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums